Underworld ontwerpt sneaker

Partyscene Redactie | 21 februari 2005
headlines


Ter ere van het 35-jarig bestaan van de legendarische Adidas Superstar Trainer heeft Underworld’s Karl Hyde samen met Tomato een nieuw paar sneakers ontworpen. Adidas heeft het lid van de electronic live act benaderd omdat hij regelmatig op de Superstar Trainer rondloopt en Karl ziet het dan ook als een grote eer om de schoen te mogen ontwerpen.
‘Eerst hebben Rick en ik wat ontwerpen besproken met Adidas. De bedoeling was dat wij en onze kleding beter zichtbaar zouden zijn voor een groot publiek. Een onderdeel hiervan was dat mijn voeten continu in beeld waren. Hieruit kwam het idee voor een allesbestendige sneaker, die licht geeft in het donker.
Hiervoor wordt speciaal materiaal gebruikt, gehuld in een simpel ontwerp.', aldus Karl.

Er wordt 5000 paar van de special edition van Adidas gefabriceerd. De release van de Music Series is op 1 maart, waarbij dit spiksplinternieuwe Underworld/Tomato ontwerp zij aan zij staat met ontwerpen van Run DMC, Red Hot Chili Peppers, Bad Boy, Roc-A-Fella, Missy Elliot and Ian Brown.
De officiele lancering van het Underworld-ontwerp is tijdens het Jam Master Jay herdenkingsdiner in New York op 25 februari.

Het idee van Underworld komt sterk overeen met de nieuwe sneaker van Reebok, de dj-schoen. Ook dit ontwerp vangt licht op en is speciaal gemaakt voor achter de draaitafels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws