PS Interview: Johnny Kelvin (Vocalist dj)

Partyscene Redactie | 27 januari 2005
headlines


Tekst: Jessica Numann

Je begon je carrière als danser. Hoe ben je daarmee in aanraking gekomen en kun je wat vertellen over die periode?
“Ik ben geboren op Aruba. Toen ik op mijn 11e jaar naar Nederland verhuisde, ben ik begonnen met dansen: jazz, moderne dans en klassiek ballet. Het was de ‘Fame’-tijd en ik als donker jongetje kon alles maken en werd veel geboekt voor optredens. Musicals, daar deed ik niet aan. Ik had geen zin om boeken uit mijn hoofd te leren, ik wilde gewoon lekker dansen.”


Waar komt je passie voor optreden vandaan?
“Ik ben ermee opgevoed! Mijn vader was de eerste donkere artiest die optrad in de Amsterdamse Lido club. Dat was dè tent toen, de Moulin Rouge van Amsterdam! Dat soort klasse zie je hier tegenwoordig niet meer. Clubs als Jimmy Woo proberen het wel, maar kunnen never aan Lido tippen.”

Je kwam er toevallig achter dat je ook kon zingen. Hoe ging dat?
“Nou ja, dat ik kon zingen, wist ik wel. Ik had er alleen nog nooit echt iets mee gedaan. Totdat ik een keer aan het dansen was in een liveshow en de muziek ineens stopte. Er was iets mis met het geluid en de hele zaal viel stil. Ik heb toen snel een microfoon gepakt en a capella ‘Ben’ van Michael Jackson gezongen. Het mooie was dat iedereen dacht dat het bij de show hoorde en ik kreeg een staande ovatie, geweldig! Dat was het begin van mijn zangcarrière.”

Hoe heeft dat zich verder ontwikkeld?
“Via een booker in Duitsland ben ik artiest geworden, met danseressen en al. Ik trad vaak halve uren op in shows. Na verloop van tijd ben ik steeds minder gaan dansen en meer gaan zingen. Ik heb toen in verschillende grote shows en producties gestaan over de hele wereld: Frankrijk, Zweden, Singapore, Engeland enzovoorts. Ik heb van alles gedaan, van het voorprogramma van Elton John tot optreden voor Prinses Diana."

Onder andere met de megahit ‘Love Come Home’ met dj Jean heb je geproefd van de commerciële kant van de muziek. Hoe beviel dat?
Ik kende Jean via een platenmaatschappij en uit de studio, en we zijn samen dancenummers gaan schrijven. Daar kwam dus ‘Love Come Home’ uit, wat een enorme hit werd. Ik heb toen veel tv-optredens gedaan, dat was wel lachen! Jean heeft in principe de credits gekregen, maar ik was wel te zien in de clip en bij de promotie. Zelf heb ik daarna ook nog een aantal hits gescoord, ‘Dance for me baby’ en ‘Alive and Kicking’. Deze heeft op nummer 1 gestaan in de Pepsi Charts en rond nummer 17 op de Mega Charts.”

Een aantal jaar geleden ben je begonnen als mc en later ben je ook gaan draaien.Hoe ben je daarin gerold?
“Dat mc’en kwam door Jean. We stonden samen op Dance Valley en toen ben ik er een beetje mee begonnen. Sinds eind 2003 sta ik zelf ook achter de draaitafels. Ik dacht: wat zij kunnen, kan ik ook! In ongeveer een jaar tijd heb ik mezelf het draaien aangeleerd.”

Je bent dus een behoorlijk veelzijdig! Op welke grote events heb je tot nu toe gestaan?
“Op DanceValley dus, en als Vocalist dj onder andere op Extrema, Mysteryland, FFWD en als laatste op Innercity. In maart kun je me zien tijdens Extrema’s Beautiful."

Momenteel zit je vooral in de studio. Wat kunnen we in de toekomst van Johnny Kelvin verwachten?
We zijn nu druk bezig met een eigen label en studio.Veel produceren, zowel eigen werk als featurings met andere artiesten. Dit doe ik zodat ik dan makkelijk een eigen remix van die muziek kan maken. We richten ons heel erg op het buitenland: Israël, Moskou, Miami, Turkije en natuurlijk Duitsland. Je moet je bedenken dat dat land vijf keer zo groot is als Nederland. Als je je eenmaal gepositioneerd hebt, zit je geramd! Dat is onze strategie.
Ook heb ik samen met Lucien Foort ‘Shine the Light’ geproduceerd. Deze plaat heeft net vier weken in de Buzz Charts van Pete Tong’s Essential Collection op BBC Radio1 gestaan en eind maart willen we hem in Miami gaan promoten.
In de toekomst wil ik in Nederland en Duitsland mijn eigen feesten gaan organiseren. Van mij zal de wereld dus nog genoeg horen."

Johnny Kelvin is te boeken op www.acebookings.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws