Chuckie Solo in The Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Eindelijk! DJ Chuckie solo in een 5 uur set in The Matrixx op vrijdag 21 januari. Daarmee geeft The Matrixx een waardig vervolg aan de zeer succesvolle eerste urban-nacht in de superclub: XXpensive.

The Matrixx startte vorig jaar november met een nieuw urban concept in de club onder de titel: XXpensive. De avond kwam er op veler verzoek van het partypubliek. Dat had in enqutes aangegeven wel eens een echt urban-feest in The Matrixx te willen.

De eerste XXpensive was een doorslaand succes. De Matrixx puilde uit met publiek dat duidelijk in de urban-stemming was. De reacties waren overweldigend positief, en het feit dat veel vrouwelijke urbanfans naar The Matrixx waren gekomen, zal ook wel een handje hebben geholpen bij de uitzinnige feestsfeer in november.

Op vrijdag 21 januari geeft The Matrixx daarom een vervolg aan XXpensive, en wel in stijl door een 5 uur set van DJ Chuckie. Chuckie (aka Clyde Sergio Narain, 26) beleefde vorig jaar zijn grote doorbraak na optredens op Innercity, Ambassador, Luxurush, Njoy, Mystery Land en veel andere grote evenementen in het land. Talloze clubs kregen de gedreven DJ over de vloer, en met succes. Maar niet alleen in Nederland kreeg Chuckie stevig voet aan de grond. Wie afgelopen zomer zijn vakantie in de Spaanse Costas vierde, had ook behoorlijk grote kans Chuckie tegen te komen in n van de vele superclubs in Lloret, Salou, Blanes of elders.

De doorbraak van Chuckie is vooral te danken aan zijn gemengde stijl, ook wel eclectisch genoemd. Een duur woord voor het mengen van diverse genres uit pop en dance, waaronder R&B, hiphop, ragga, house, club, hardsoul en zelfs een vleugje rock. Chuckie liet als geen ander zien wat onder de term urban verstaan moet worden: gn rechttoe rechtaan R&B-avond (zoals nogal eens ten onrechte wordt gedacht) maar juist een sound met invloeden uit alle sferen. De inspiratie komt daarbij vaak wl uit de gekleurde kant van de muziek. Chuckie is (samen met Real el Canario) verantwoordelijk voor een duidelijke lijn in de urbansound.

Op 21 januari krijgt hij alle kans die sound nog eens stevig en in volle omvang neer te zetten in The Matrixx. Juist door de lengte van zijn set, drukt Chuckie als king of Dutch urban een vette stempel op deze avond. Iedereen die van urban houdt moet hier dus bij zijn. Maar ook iedereen die nog niet helemaal overtuigd is van wat dat echte urbangeluid nou exact inhoudt, moet afreizen naar Nijmegen om dit eens goed mee te maken. Als je trouwens tot de eerste 200 bezoekers behoort in The Matrixx, dan krijg je als bonus - gratis dus - een mix-CD van DJ Chuckie.


XXpensive
Vrijdag 21 januari 2005
DJ Chuckie (5 uur soloset)
2200 uur - 05.00 uur
Entree: 10 euro (alleen deurverkoop)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws