Nieuwe video Fatboy Slim

Partyscene Redactie | 1 december 2004
headlines


Voor de videoclip van ‘Weapon of Choice’ sleepten Fatboy Slim en director Spike Jonze meerdere Awards (MTV, Grammy) in de wacht. Het filmpje, met in de hoofdrol een dansende Christopher Walken, gooide hoge ogen in de muziekindustrie. Maar het is niet de enige succesvolle clip. Fatboy Slim maakt er een sport van de meest verrassende creatievelingen zijn clip te laten produceren.

Na de hulp van Spike Jonze als art director, gaf hij voor zijn eerste nieuwe single ‘Slash Dot Dash’ alle creatieve vrijheid aan Tim Pope, die eerder werkte voor The Cure, Talk Talk en Soft Cell. De clip (waarin graffitti artiesten elkaar bekladden) werd op sommige zenders in Engeland te sexistisch bevonden en werd niet uitgezonden. Op de tweede single kan soortgelijk commentaar onmogelijk van toepassing zijn. De hoofdrolspelers zijn tientallen...katjes!

De tweede single van zijn nieuwe album ‘Palookaville’ is ‘The Joker’, en –zoals de naam al doet vermoeden- een remake van het origineel, van de Steve Miller Band. De video is gemaakt door de winnares van de Fatboy Slim videocompetitie.

De release van de plaat en video is pas over een paar weken, maar jij kunt ‘m hier al bekijken.

Bovendien maak je kans op een Fatboy Slim pakket, bestaande uit het album en de 12” van The Joker (met remixes van Justin Robertson). Hoe? Ga snel naar de winnensectie!


--------------------------------------------
:: Bekijk de videoclip van 'The Joker'
--------------------------------------------

(De MAC gebruikers onder ons dienen eerst .asf achter de gedownloade file te typen)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws