Luisterpaal 3VOOR12 bereikt mijlpaal

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De Luisterpaal van VPRO's popplatform 3VOOR12 heeft in september voor het eerst in zijn bestaan meer dan 100.000 bezoekers in n maand tijd getrokken. Daarmee heeft de Luisterpaal een nieuwe mijlpaal bereikt. In de eerste maand van bestaan bleef de teller nog op 30.000 steken.

De Luisterpaal is in juni 2003 in het leven geroepen. Bezoekers van de website 3VOOR12 kunnen daar op elk moment nieuwe albums volledig beluisteren om zo zelf een oordeel te vellen over platen waarvan de 3VOOR12-redactie vindt dat ze het op journalistieke gronden verdienen om gehoord te worden. Vervolgens ontstaat in het forum van 3VOOR12 doorgaans een levendige discussie waarbij de liefhebbers en haters van de muziek de degens kruisen.

In 15 maanden tijd hebben meer dan 250 albums in de Luisterpaal gestaan. De albums staan doorgaans enkele weken online, vaak al voordat de platen in de winkels liggen. De bezoekers van 3VOOR12 hebben zo kunnen luisteren naar albums van artiesten als Bjrk, Nick Cave & The Bad Seeds en Dizzee Rascal. Ook opkomende (Nederlandse) bands zijn te beluisteren geweest, zoals de debuutalbums van Voicst en Kubus. Albums op de Luisterpaal kunnen niet worden gedownload, ze worden alleen 'streaming' aangeboden.

http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws