JEFFERSON’S HIGH FIVE 131

Partyscene Redactie | 28 september 2004
headlines


Johnson komt oorspronkelijk uit Vancouver, Canada en is al sinds zijn 11e jaar met muziek bezig. Geschoold drummer en percussionist, maar speelt ook klarinet en klassiek piano. Een jaar of 10 geleden ontdekte hij een nieuwe vorm van musiceren, namelijk met sequencers, keyboards en soundmodules. (Het leuke is, dat zijn broer ook produceert en wel onder de naam Hrdvision.)
Mathew Johnson’s faam verwierf hij in Canada met de Cobblestone Jazzband en het Modern Deep Left Quartet , waar hij deel van uitmaakte.
En later natuurlijk door zijn solo-releases op het Itiswhatitis label. Zijn internationale doorbraak is begonnen met ‘Tightrope’ op Itiswhatitis, die werd door alle top-dj’s gedraaid en is bijna 2 jaar niet leverbaar geweest. Helaas geldt dat voor de meeste releases op Itiswhatitis, er zijn er maar een paar opnieuw geperst, de rest is eenvoudigweg niet meer leverbaar.

Inmiddels heeft Johnson platen en remixen uit op labels als Minus, Arbutus, Initial, Itiswhatitis, Simple. Zijn producties klinken stuk voor stuk geweldig, zijn composities zijn sfeervol, melancholisch, niet persé voer voor de dansvloer, maar dat hoeft ook niet.
Ook thuis luister ik graag naar zijn producties.
Het zet als geen ander een bepaalde sfeer neer met zijn producties en dat spreekt gelukkig een hoop mensen aan.

De goede man is op 22 oktober te gast op Speakerplay in Hotel Arena en op 23 oktober op een feest van Joachim, op beide feesten zal hij een live-set ten gehore brengen.
Ze de data in je agenda en ga zelf kijken naar dit fenomeen!

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------


1- RED KULT – MIRACLE / KULT
Miracle is de opvolger van ‘Call me’, dat een aardige clubhit is geweest. Het gaat op deze plaat om de Dubmix, de Mainmix suckt! De heren van Red Kult hebben voor de ‘Miracle dub’ goed naar Chicken Lips geluisterd, onder het motto: beter goed gejat, dan slecht bedacht.
Hoe dan ook, dit werkje rockt als een gek, is vet geproduceerd en doet het uitstekend op de dansvloer. Clubhit!

2- B – MINIKOOL REMIX E.P. / TUNINGSPORK
Op deze 12” staan een 4-tal remixen van de door B. geproduceerde track ‘Minikool’. Stewart Walker, Guido Schneider en Falco Brocksieper doen allemaal een remix. De mixen variëren van uplifting tot diep en zitten qua stijl in de Minimal hoek. Mijn voorkeur gaat uit naar de mix van Stewart Walker, een lekker diepe en donkere remix, zoals ik ze graag hoor. Minikool is superkool!

3- MATHEW JOHNSON – LOVELETTER TO THE ENEMY / ITISWHATITIS- MUSICAL JOURNEYS
Tja, wat moet ik nog zeggen over deze talentvolle Canadese producer..
Dit is the man of the moment, want alles wat hij aanraakt verandert in goud, om maar eens een stoffig spreekwoord uit de kast te halen. Deze nieuwe 12” op het Itiswhatitis label is erg fraai, maar is niet zijn beste werk, maar dan nog is het resultaat geweldig, sfeervol als altijd.

4- THYBREED – MENTAL COACH / EARTH AUDIO
Earth geeft al jaren uitstekende feesten in Nederland met de beste nationale en internationale dj’s. Nu komt er ook eindelijk een eigen label, waar jonge producers een kans wordt gegeven hun kunnen te tonen. Maar ook de gevestigde orde wordt niet vergeten, want op de b-kant van elke 12” komt een remix te staan van ‘bekende’ producers uit de Earth stal. Op deze eerste release is dat Harry Lemon. Het origineel is lekker pittige techy/proggy track met een vieze baslijn en coole breaks. Mooie start van dit nieuwe label!

DJ ALI – SMOKE’S MORE / TOTEM -MUSICAL JOURNEYS
Dj Ali maakt al jaren mooie deephouse platen op labels als Village Sound, Nightshift, Classic en Totem.
‘Microdot’ is een lange track vol sferische sounds en een strakke beat. Er staat ook nog een coole remix op de andere kant met de gesproken vocalen van Dosia. De titeltrack is vrij donker en eigenlijk de minste productie op de 12”. Goede release op het Canadese Totem!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws