Door! beschrijft levensloop dance

Partyscene Redactie | 16 september 2004
headlines



Door! Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland. Door! – Dance in Nederland is het eerste onafhankelijke boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt. Is de dj iemand die plaatjes draait of is hij God? Is dance de nieuwe flowerpower? Hoe vind je gevoel in elektronische muziek? Waar komt techno vandaan? Waarom is hardcore weer springlevend? Is XTC een wondermiddel? Waar en hoe is house eigenlijk ontstaan? Hoe ziet de toekomst van trance eruit? Is dance apolitiek? Hoe kan het dat iets wat begon in ranzige oude loodsen uitgroeide tot miljoenenbusiness? Door! zoekt de antwoorden op deze vragen.

Voor het eerst verschijnt in een Nederlandse publicatie de ontstaansgeschiedenis van house en de levensloop van dance in Nederland. Naast uitgebreide beschouwingen over muziek en feesten gaat Door! ook in op juist die aspecten die dance karakteriseren. Internet als sociale factor, mode, de invloed van drugs en zelfs de gevolgen voor het gehoor worden aangekaart.

Door een reeks interviews met organisatoren (Dance Valley, ID&T, Awakenings, Ted Langenbach, Las Palmas), journalisten (Gert van Veen, Tom Engelshoven), dj’s en producenten (Secret Cinema, Paul Elstak, Ferry Corsten, Dana, Joost van Bellen, Michel de Hey), een aantal wetenschappers en uiteraard de dansers zelf, geeft dit boek een compleet beeld van de geschiedenis, heden en toekomst van dance in Nederland, van boven in de ArenA tot diep onder de grond.

Ook staan in Door! twee opmerkelijke hoofdstukken over Eddy de Clercq en DJ Tiësto, waarin de grondlegger van house in Nederland en de grootste dj ter wereld uitgebreid worden geïnterviewd over hun carrières, hun keuzes en hun kijk op het fenomeen dance.

Het boek is vanaf deze week voor 16,90 euro verkrijgbaar in de betere boekwinkels en vanaf begin oktober bij de Free Record Shop. Tevens is het verkrijgbaar via de volgende links: Bol.com en Bruna.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws