Psychic TV concert

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

KINK FM, ElectroNation en het Haarlemse poppodium Patronaat presenteren op zondag 19 september een optreden van de band PsychicTV (= PTV3). Het zal het enige concert zijn dat frontman Genesis P-Orridge en zijn band in Nederland geven.

Nadat Genesis P-Orridge zijn legendarische industrial-band Throbbing Gristle ophief, ging hij met Geoff Rushton en ex-Throbbing Gristle-leden Peter Christopherson en Cosey Fanni Tutti verder als Psychic TV. Hun shockbenadering van muziek (pop gemixt met white noise, ballads met industrial, spoken word, wereldmuziek en exotische instrumenten), gecombineerd met multimediale live-optredens, zorgden voor beroering in 1979.

De band haalt inspiratie uit de literaire underground (William Burroughs was een fan van PsychicTV) en ze richtten een eigen semi-religieuze groep op: Temple Ov Psychick Youth. Nadat de Engelse overheid op vage gronden in 1992 een inval deed in het huis van Genesis, koos hij voor een leven in ballingschap in de USA. PsychicTV bracht in de jaren 80 ongeveer 20 albums uit. Begin 1988 was Genesis P-Orridge een pioneer in de Britse club en acid-house rave scene. De laatste jaren is hij langzaam aan het transformeren tot een androgyn wezen.

Tickets kosten 12,- en zijn te koop bij Boudisque Amsterdam en via Ticketservice: bij de 151 grote postkantoren, de 33 GWK-stationskantoren, de 12 grotere VVV-kantoren, de bekende voorverkoopadressen en via 0900 3001250 (45cpm).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws