PS Interview: MC Bunty

Partyscene Redactie | 26 augustus 2004
headlines


De plaat van Saturated Soul (Eddie Amador en Ian Carey) is mede dankzij de vocalen van Bunty een succes. Niet alleen wordt ie gedraaid en getipt door een lange lijst internationale dj’s, maar de plaat is zelfs binnengekomen op nummer 3 in de UK Dance Charts en nummer 55 in de UK single charts. De hoogste tijd om even bij te praten met Marielle Dijkhuizen.

Hoe is de samenwerking met Amador en Carey tot stand gekomen?

Bunty: “Ik heb Ian Carey samen met Jason (de Soulproviders) ontmoet tijdens de Miami Winter Conference 2003. Daar trad ik met ze op bij Nikki’s Beach. Ian had toen al plannen om naar Nederland te verhuizen en vroeg me met hem samen te werken wanneer hij eenmaal hier gevestigd zou zijn. Eddie heb ik ontmoet tijdens een optreden met Koninginnedag. Ik wist niet dat zij elkaar kenden en ook andersom wisten zij niet dat ik hen beide al had ontmoet. Toen ze besloten samen een project op te starten, opperden ze allebei mij voor de vocalen.”

De plaat is een succes. Wat betekent dat voor je carriere?

Bunty: “Ik ben er erg blij om, maar je weet het toch nooit. Ik vind het al fantastisch dat de plaat bij Defected is uitgebracht. Verder had ik niet zoveel verwachtingen, je kunt er toch geen peil op trekken. De plaat staat zelfs in Top 10 lijstjes van dj’s als Roger Sanchez en Erick Morillo.”

Van welke plaat zou je willen dat je zelf het origineel gezongen had?

Bunty: “I Feel Love van Donna Summer, Unfinished Sympathy van Massive Attack
en heel veel van Chaka Kan en Betty Davis, de vrouw van Miles Davis.”

Met wie zou je graag de studio in willen duiken?

Bunty: “Oh...ik ben een grote fan van Basement Jaxx, Massive Attack en de guys van N.E.R.D.”

Stel, je maakt je eigen album. Hoe klinkt het?

Bunty: “Funky! Dat is de leidraad. Funk in al z’n verschijningsvormen en interpretaties. Ik zou samenwerken met mensen waarmee ik al eerder in de studio heb gezeten: Eddie, Ian, Sander Kleinenberg, Aphrodite en Roland Klinkenberg.”

Je zingt op het podium, in de studio. Zing je eigenlijk onder de douche?

Bunty:”Eh...nou nee! Ik zing bijna nooit thuis. Daar durf ik niet voluit te gaan, haha.”



Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws