Dance Valley geeft spetterend verjaardagsfeestje

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines



Een mijlpaal. Dat moest de tiende editie van Dance Valley zaterdag worden. De feeststemming zat er in ieder geval goed in. Onder een strakblauwe lucht gingen de ruim 50.000 festivalgangers flink uit hun dak. Wie jarig is trakteert. En dat deed organisator UDC dan ook.



Een recordaantal van 170 artiesten en tal van verrassingen, zoals confettikanonnen, een imposant vuurwerk en een bloemenzee vanuit een helikopter van de luchtmacht over de drie hoofdpodia, onderscheidde deze editie van alle voorgaande.




Zon

Even leken donderwolken aan het begin van de middag het feest te overschaduwen, maar vlak voordat ze daadwerkelijk het festivalterrein op recreatiegebied Spaarnwoude bereikten, overwon de zon. Organisator UDC keek vol trots toe. "Dit is heerlijk en de spanning neemt alleen nog maar verder toe naarmate de avond vordert."

Incidentjes

Volgens een woordvoerder verloopt het evenement zonder noemenswaardige problemen. "Vanochtend hadden we even een smetje. De dj's konden pas een paar minuten later beginnen, omdat de draaitafels niet helemaal op orde waren." Ook betreurde hij het ongeval dat zaterdag voorafgaand aan het evenement gebeurde op een van de toegangswegen, waarbij vier verkeersregelaars gewond raakten.



Mix aan stijlen

De valse start leek snel vergeten toen rond het middaguur de meeste bezoekers toestroomden. In vijftien zogenoemde 'arena's' konden danceliefhebbers terecht voor een diverse mix aan stijlen. Dat laatste is ook wat veel feestgangers zo aantrekt aan het evenement. "Het is hier super, je voelt je zo vrij en het is heerlijk dat je hier zoveel verschillende soorten muziek hebt", zei de 23-jarige Deborah uit Amsterdam. Zoals UDC-directeur Brian Bout al eerder zei: "Dance Valley is voor iedereen".

Aad Handgranaat

Een kleurrijk geheel van mensen in de vaak meest bijzondere veelal blote outfits van alle leeftijden onderstreepten die gedachte. Een van die opvallende verschijningen was de 48-jarige 'Aad Handgranaat'. Hij dankte deze bijzonder naam aan zijn voorliefde voor "klappertjes", legde de zwaar bebaarde en in driedelig pak geklede Hagenees uit. "Dit is de vierde keer dat ik hier kom en ik vind het super. Ik ben momenteel dakloos, maar heb hier echt voor gespaard. Met een flinke blow erbij, vermaak ik me helemaal." Gekke reacties van de jongere generatie krijgt hij niet zoveel. "Ze noemen me wel eens Vader Abraham en vinden me wel cool."



2001

In de Decade of Dance-tent, waar dj's van tien jaar Dance Valley optreden, danste een groepje meiden gekleed in een fluorescerend oranje uitdossing op 100 Isis. Voor een van hen was het de negende keer dat ze naar het dance-evenement komt. "De sfeer is hier zo goed, iedereen is vrolijk, er is bijna nooit ruzie of ellende. Ik heb een keer gemist, dat was toen het mis ging." Ze verwees hiermee naar de editie van 2001, toen het openbaar vervoer niet toereikend was en daardoor veel bezoekers urenlang in de stromende regen eindigden.



'Woodstock of dance'

Dance Valley kreeg na de eerste editie in 1995 ook wel de bijnaam 'Woodstock of dance'. Die naam heeft het al die jaren behouden, vond de uit Oudekerk aan de Amstel afkomstige Vinnie. "Ik zit al een jaar of tien in de dancescene en ervaar hier nog altijd dat ouderwetse house-gevoel en die hippieachtige 'love, peace and hapiness-sfeer'."

EHBO

Ondanks het warme weer had de EHBO het volgens cordinator Jan Krul niet extreem druk. Zijn team van 23 man ving vooral bezoekers op met blaren en wespensteken. "Dat zijn typische Dance Valley-klachten. Mensen lopen veelal op nieuwe schoenen en daarbij het vele lopen en een heuvelachtig terrein zijn de ingredinten voor blaren." Problemen met drugs vallen volgens hem wel mee. "Vaak is het een combinatie van warmte, niet goed eten of drinken of een joint of pil die niet helemaal lekker valt."




Foto's zijn te bekijken in de PHONO GALLERY

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws