PS Interview: Groove Armada gaat los op Lovefields

Partyscene Redactie | 26 juli 2004
headlines


Tekst: René Passet

Eind deze zomer brengt jullie platenmaatschappij een Best Off-verzamelaar van Groove Armada uit. Is het daar niet een beetje vroeg voor?

Findlay: "Ach, we vinden het een goed album en zien het als een afsluiter van wat we tot dusver hebben gedaan. Zodat we een nieuwe kant op kunnen."

Een nieuw Groove Armada-album staat pas voor volgend jaar gepland. Hoe verschilt dat album van Lovebox, jullie laatste langspeler?

Findlay: "Euh, dat weten we nog niet precies. Het zou best eens kunnen dat ons nieuwe materiaal meer een 'live-feeling' krijgt en veel experimenteler zal klinken dan je van ons gewend bent. Het is eerlijk gezegd nog te vroeg om te zeggen."

Chill Out heeft zijn soul verloren, vertelden jullie aan de BBC. Waar ging het mis?

Findlay: "Het werd lopende band werk en er verschenen teveel middelmatige compilaties. Waardoor de gans met de gouden eieren de nek om werd gedraaid."

In augustus staan jullie met Lovebox op Lovefields. Wat kunnen we verwachten?

Findlay: "Het wordt fantastisch! De optredens die we tot nu toe deze zomer hebben gegeven zijn de beste ooit. En nee, het wordt beslist geen downtempo-concert. Eerder het tegenovergestelde. So bring your dancing shoes!"

Jullie muziek wordt veel gebruikt voor televisiereclames en is zelfs te horen als tune voor een populaire Braziliaanse soapserie. Vinden jullie het niet storend dat Groove Armada zo commercieel wordt uitgebuit?

Findlay: "Ach, het zorgt ervoor dat mijn vrouw schoenen kan kopen."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws