300.000 kijkers on line voor Sensation Black

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het afgelopen weekend hebben ruim 300.000 kijkers in Nederland en Belgi The World's Leading Dance Event live beleefd via het Internet. Ook in Zweden, Duitsland, Brazili en Amerika volgden nog eens duizenden de gebeurtenissen in de Amsterdam Arena. Een weekend eerder keken al 140.000 danceliefhebbers on line naar Sensation White. Dit recordaantal kijkers werd zaterdag en zondag ruimschoots verdubbeld tijdens Sensation Black.

De vier bedrijven die de Internetuitzendingen mogelijk maakten hadden vooraf hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen, maar dat zoveel mensen de beide Dance Events via het Internet zouden volgen, was een complete verrassing. De Internetuitzendingen van Sensation White en Sensation Black werden mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking tussen ID&T, Cinevideogroep, Yeahronimo Media Ventures en Multi~Link.

De kijkers konden live op het Internet genieten van twee separate streams. De ene stream gaf een overzicht van de show en van interviews die tijdens beide evenementen werden afgenomen. De andere stream bood de bezoekers van de website een selectie van de overzichtshots die in real time in de Amsterdam Arena werden gemaakt. Sensation Black was ook te volgen via ID&T-radio. De radioredactie kreeg naar aanleiding van de streams die via het web werden getoond 4000 e-mails per minuut binnen met vele positieve reactie.

Sensation staat sinds de zomer van 2000 te boek als The World's Leading Dance Event. De optredens van de DJ's Marcel Woods, Yoji Biomehanika, The Dark Raver, Luna, Pavo en Promo zijn tijdens Sensation Black rechtsreeks via IP satellietverbindingen naar het buitenland gedistribueerd. Exacte kijkcijfers in Zweden, Duitsland en Amerika zijn nog niet bekend, maar dat het ook in deze landen om vele duizenden kijkers gaat staat wel vast. De beelden van Sensation White en Sensation Black zijn voor iedereen vanaf deze week terug te zien op www.ID-T.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws