Tweede editie Beachpop beperkt aantal kaarten

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voor de tweede editie van Beachbop mogen nog maar 10.000 kaartjes worden verkocht. Deze moeten alleen per internet worden aangeboden en niet via kassaverkoop. Dat heeft de Bloemendaalse raad gisteravond geist. Burgemeester Snoeck-Schuller lag tijdens een evaluatie zwaar onder vuur vanwege haar afweging om de tweede editie van Beachbop in juli zonder meer door te laten gaan.

Pachters hadden tijdens de eerste Beachbop-editie eind juni een groter deel van het strand afgezet dan afgesproken. Het was de bedoeling dat ze alleen hun gepachte deel zouden afzetten, zodat er een strook strand vrij toegankelijk zou blijven voor wandelaars en venters. Dit was voor de Bloemendaalse raad destijds een belangrijke eis om met hekken in te stemmen.

Maar omdat enkele pachters de hekken ruimer geplaatst hadden dan afgesproken, kwam het water aan het begin van de middag enige tijd voorbij de hekken. Ook hadden paviljoens hun geluidsinstallaties verkeerd opgesteld, zodat de muziek landinwaarts ging. Dat zinde de raad helemaal niet, die gisteren harde noten kraakte over de eerste Beachbop-aflevering.

De raadsleden, die vraagtekens bij de veiligheid plaatsten, vroegen zich af waarom het college van B en W niet veel strenger heeft opgetreden, zoals van tevoren was toegezegd. Wanneer stelt de burgemeester een grens aan de paviljoenhouders, zo vroegen zij zich af. ,,Ze trekken zich nergens wat van aan, sollen met Bloemendaal.''

Snoeck-Schuller is in hun ogen veel te coulant door geen sancties te treffen na de eerste, niet volgens de afspraken verlopen editie. Liberaal Bloemendaal vindt het 'betreurenswaardig' dat Snoeck met de organisatie afspraken heeft gemaakt over een tweede Beachbop zonder daar eerst met de raad over te overleggen. Daardoor zit Bloemendaal vast aan een tweede editie.

Volgens burgemeester Snoeck-Schuller is de eerste editie 'dusdanig georganiseerd, dat Beachbop een tweede kans moet krijgen', door waarschuwingen uit te delen en scherpere eisen te stellen. Op advies van de politie was besloten het eerste feest niet af te blazen, uit angst voor ongeregeldheden, aldus Snoeck.

Ook hechtte de burgemeester er veel waarde aan dat betrokken hulpdiensten positief waren over het verloop. Snoeck: ,,Als de paviljoenhouders zich weer niet aan de hekken houden, gaat de derde keer niet door. Klaar.''

VVD, CDA en Liberaal Bloemendaal stelden daarom voor om in plaats van 17.000, er slechts 10.000 beschikbaar te stellen. Ook moet de vrije strook van tien meter echt vrij blijven.

Bovendien moet het college de vergunningen volgend jaar eerst voorleggen aan de raad. Wat Progressief Bloemendaal betreft, kwam er helemaal geen vervolg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws