PS Interview: Alter Ego

Partyscene Redactie | 6 juli 2004
headlines


Is Alter Ego een typisch voorbeeld van de Duitse techno sound?

Roman: “Nee, dat zou ik niet durven zeggen. Wat ik onder dat geluid versta zijn de acts uit Berlijn en Keulen. Wij maken eerder iets wat een mix is met de ‘power’ van rockmuziek en de technische uitvoering van techno.”

Hoe is de onderlinge werkverhouding?

Roman: “Ik bespeel alle instrumenten. Jörn is meer degene die op zoek gaat naar de samples. Voor dit album hebben we een perfecte 50/50 samenwerking weten te bereiken. Het is niet zo dat de een wat meer heeft gedaan dan de ander. We vullen elkaar naadloos aan.”

Waar gaat je voorkeur naar uit: werken in de studio of live-optreden?

Roman: “Het is heel fijn om wat je in de studio bedacht hebt, uiteindelijk voor een groot publiek te brengen. Vooral het moment dat je in de studio al een vermoeden hebt dat iets gaat werken en het blijkt in de praktijk ook zo te zijn, is geweldig. Maar daarna duiken we ook weer graag terug de studio in.”

Hoe zou je het nieuwe album ‘Transphormer’ omschrijven?

Roman: “Het is een erg directe plaat geworden. Ruw, ongepolijst en simpel maar niet primitief. Er zit ook een heleboel woede in. We zijn, net als miljoenen anderen ongetwijfeld, niet blij met de veranderingen in de wereld na 11 september en de situatie in Irak. Maar een beetje woede is ook nooit slecht voor het creatieve proces.”

Wanneer gaan we Alter Ego live in Nederland zien?

Roman: “Pfoe. Ik dacht dat we… even in de papieren kijken. Ha, hier staat dat we op Lowlands Paradise staan (22 augustus, Bravo Tent)… Is dat een leuk festival? Ja? Ok. Nou dan kijken we er zeker naar uit!”


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws