PS Interview: Roger Sanchez

Partyscene Redactie | 2 juli 2004
headlines


Tekst: Liesbeth Strobbe

Deze week verschijnt het derde deel van de Release Yourself mix-cd’s. Waar staat Release Yourself muzikaal voor?

“Vernieuwende en toonaangevende muziek binnen het genre. Je vindt op de cd veel nummers van opkomende getalenteerde producers, waar we zeker meer van gaan horen in de toekomst.”

Ben je tevreden met het resultaat?
“Ja, ik merk dat het zich steeds meer heeft ontwikkeld. De mix verschijnt elk jaar en weerspiegelt de vibe van de Release Yourself avonden. Zo krijgt het publiek een idee van de muzikale sfeer en van wat ik draai tijdens mijn set. Ik vind het leuk dat ik zulke goede reacties krijg. Vooral in Nederland wordt positief gereageerd.”

Hoe lang ben je er eigenlijk mee bezig zo’n compilatie samen te stellen?
“Dat is een lang proces. Ik zoek de nummers uit na de Miami Winter Conference in maart en blijf er net zo lang aan sleutelen en veranderen tot het moment dat mijn manager al schreeuwend de cd uit mijn handen probeert te trekken (lacht). Het is een proces dat lang kan voortduren, want je kunt er eeuwig aan veranderen en sleutelen.”

Wat is in jouw ogen de perfecte setting om naar de cd’s te luisteren?
“Het is een dubbele mix-cd. De ‘pre-party’ cd is perfect om met een cocktail in je hand naar een mooie zonsondergang te kijken op het strand. Het tweede deel heeft een party vibe en moet je draaien in de auto als je onderweg bent naar een club. Of naar een optreden van mij natuurlijk, haha.”

Je draait deze zomer op 05 Days Off in Paradiso en op Extrema Outdoor. Wat vind je eigenlijk van de Nederlandse dancescene?
“Het is een volwassen scene, de mensen achter de schermen nemen hun werk serieus. De meeste optredens zijn, vanuit dj-oogpunt, goed georganiseerd en als ik om me heen kijk merk ik dat er veel aandacht wordt besteed aan de productie van het feest. Het publiek is een beetje verwend door de grote hoeveelheid feesten die er zijn in Nederland en er komen zoveel buitenlandse namen optreden. Dat heeft tot gevolg dat het publiek erg kritisch kan zijn, ook naar dj’s toe. Maar dat vind ik niet erg! Het motiveert me. Verder zijn er hier veel creatieve mensen. Zo is het artwork voor de nieuwe cd ontworpen door een Nederlandse ontwerper, Johan Manschot (Echt), en heeft Wink ons heel erg geholpen met het decor tijdens de avonden.”

En op productioneel vlak?
“Op productioneel vlak vind ik de plaat van Hardsoul met Ron Carrol nog steeds erg goed. En de vocalen van Laidback Luke’s Rocking with the Best zitten al heel lang in m’n platenkoffer.”

Waar kunnen we je deze zomer vinden?
“Elke maandag heb ik m’n Release Yourself avond in Pacha op Ibiza. En ik denk eerlijk gezegd wel dat ik deze zomer wel zo’n drie keer de hele wereld rondreis voor optredens."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws