Dancefeesten dupe van angst bij ambtenaren

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ambtenaren in veel Noord-Hollandse gemeenten staan vaak niet open voor dance-evenementen in hun gemeente uit angst voor incidenten. Onbekendheid en onbegrip leiden vaak tot een verbod op de feesten. Statenlid Joke Geldhof van D66 pleit daarom bij de provincie voor goede afspraken en eenduidige criteria om dancefeesten toe te staan of af te wijzen, aldus De Telegraaf.


Nu is er volgens Geldhof sprake van willekeur en wordt het weigeren van een vergunning ingegeven door angst. "Het zou goed zijn als er afspraken gemaakt kunnen worden over vervoer, veiligheid en geluidsniveau rond deze massaal bezochte evenementen." De D66-politica stelt voor een platform op te richten waarin Noord-Holland en organisatoren deelnemen en afspraken maken over eenduidige beleidsregels.

"De dancesector is in de marge ontstaan, maar is nu professioneel en geeft tienduizenden mensen werk en nog veel meer bezoekers plezier. D66 vindt dat de provincie en gemeenten deze dance-industrie serieus moeten nemen", zegt Geldhof. Volgens haar zijn door onwil bij gemeenten al grote evenementen in Zandvoort en Zaandam afgelast. Geldhof meent dat de dance-industrie als een serieuze bedrijfstak moet worden beschouwd en niet als 'gerommel in de marge'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws