Ambassador nieuwe mijlpaal 'urban'

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met het grootschalige urban dance-evenement 'Ambassador' dat zondag 11 juli 2004 in de Amsterdam Arena wordt georganiseerd, bereikt het succes van de urban jongerencultuur in Nederland een nieuwe mijlpaal. Niet eerder werd in Nederland een dance-evenement georganiseerd van deze omvang, dat volledig in het teken staat van de immens populaire urban muziek.

Het organiseren van Ambassador is voor organisatie 4N een logische volgende stap, nadat het eerder veel succes had met een urban zaal tijdens Innercity en het zeer geslaagde feest Luxurush in de Heineken Music Hall tijdens de meest recente viering van Koninginnedag. De vraag naar kwalitatief sterke feesten rond de urban cultuur blijkt al tijden vele malen groter dan het aanbod, en onder het motto 'Bigger, Better, Beautiful' stort 4N zich nu vol vertrouwen op een uniek evenement met een omvang die voorheen slechts leek te zijn weggelegd voor succesvolle dance-evenementen als Sensation.

'Urban' is het nieuwe toverwoord binnen de jongerencultuur. Een verzamelnaam voor de vruchten van de grootstedelijke cultuur, met speciale aandacht voor immens populaire zwarte muziekstromingen als hiphop, r&b en dancehall. Terwijl oudere generaties elkaar het vuur aan de schenen leggen over het multiculturele drama, stromen hun kinderen massaal toe bij evenementen die bij uitstek een multicultureel karakter hebben. Waarbij diverse muziekstijlen en culturen samenkomen in n zinderende cocktail van geluid, licht en beleving. Ambassador toont aan dat de integratie op de dansvloer in elk geval wl geslaagd is.

Het is niet moeilijk om het succes van de urban cultuur aan te tonen. Wie een blik werpt op de hitlijsten, op de covers van tijdschriften, op de kleding van jongeren, op de muziekkeuze van radiostations, op de clips die op tv worden uitgezonden, op het taalgebruik onder jongeren, kan slechts tot n conclusie komen: de huidige jeugd is tot het bot doordrongen van de urban cultuur. Vanzelfsprekend probeert wereldwijd het bedrijfsleven een graantje mee te pikken, zoals blijkt uit bijvoorbeeld de restyling van de McDonalds-campagne. Ambassador wordt georganiseerd door mensen met een indrukwekkende staat van dienst in de urban scene. Die mt de scene vanuit de underground naar de mainstream zijn gestegen. En die nu het definitieve feest willen organiseren dat zij al die tijd al voor ogen hadden.

Vanuit die ambitie wekt het geen verbazing dat Ambassador voor een unieke prijs een zeer sterke line-up bijeen heeft weten te krijgen. In een luxe aangeklede omgeving vol speciale effecten treden enkele verrassende special acts zoals Rock Steady Crew n de grootste urban DJ's uit binnen- en buitenland aan om je een unieke muzikale ervaring te bezorgen. Waarbij je binnen drie nummers van hiphop naar disco naar house gevoerd kunt worden. En weer terug. Waarbij u elk moment verrast kunt worden omdat gebaande paden absoluut vermeden worden. Wanneer de rookwolken weer optrekken, ben je een unieke ervaring rijker. En kun je niet wachten tot volgend jaar. Ons advies voor dit jaar? Bezoek Ambassador, bezoek de toekomst...


Algemene Informatie

Datum : 11 juli
Lokatie : Amsterdam Arena
Adres : Arena Boulevard 1
Tickets : 25 euro
Deluxe tickets : 35 euro (slechts 3.500 tickets beschikbaar)
Verkrijgbaar bij alle 1.000 filialen van Ticketbox, Free record Shop en Primera.
Ook te bestellen via 0900-9393 of via www.ticketbox.nl
Vip tafels : alleen via www.4n-online.com
Tijd : 18.00 - 01.00 uur
Website : www.4n-online.com / www.id-t.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws