Kaartverkoop Pinkpop valt tegen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Een uitgebreide reclamecampagne op televisie, radio en in kranten moet de kaartverkoop van Pinkpop aanzwengelen. Tot nu toe zijn pas 20.000 kaarten verkocht.

Pinkpop-baas Jan Smeets hoopt nog altijd dat 50.000 bezoekers de weg naar Landgraaf zullen vinden op 29, 30 en 31 mei. "De kaartverkoop is minder dan de laatste jaren, maar nog altijd beter dan gemiddeld."
Smeets hield er op voorhand rekening mee dat het festival niet uitverkocht zou zijn (60.000 mensen), mede als gevolg van een hausse aan festivals en stadionoptredens van grote bands komende zomer. Zo treden Metallica, Lenny Kravitz (ook op Pinkpop) en Phil Collins op in de Amsterdam ArenA. "Overdaad schaadt."

Niettemin verwacht Smeets verbetering. "De laatste paar weken verkopen we normaal gesproken tussen de 10.000 en 15.000 kaarten. Mensen gaan dan pas nadenken wat ze met Pinksteren willen gaan doen. Bovendien hebben ze dan hun vakantiegeld gekregen." Woordvoerders van platenwinkels noemen als mogelijke oorzaak het 'lichte programma', met artiesten als Sugababes en Black Eyed Peas. Zij wijzen erop dat Werchter in Belgi in enkele dagen tijd was uitverkocht. Daar treden onder meer The Cure, David Bowie en Metallica op. Smeets denkt dat Pinkpop wellicht kan profiteren van een uitverkocht Werchter.
"Veel Nederlanders hebben geen kaartje kunnen krijgen voor Werchter. Wellicht kiezen zij alsnog voor Pinkpop." | GPD

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws