Resonate: nu al een klassieker (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op vrijdag 28 mei maakt Tivoli de Helling plaats voor een stukje historie in de dance! Robin Albers beter bekend als Jaydee draait samen met Ardy B. op een nieuwe dansavond Resonate, de avond wordt ingeluid door resident en organisator van de avond dj Maze.

Robin Jaydee Albers begon al in 1978 met draaien. Via lokale discotheken kwam hij bij de AVRO terecht, waar hij een eigen radioprogramma kreeg in 1984. In hetzelfde jaar organiseerde hij voor het eerst de Nederlandse Mixkampioenschappen. De deelnemers van toen, zijn de sterren van nu. Zoals Orlando Voorn, Michel de Hey, dj Jean en Erik E. In 1991 werd Jaydee radiohost van het fameuze programma For Those Who Like To Groove. Zijn internationale doorbraak kwam in 1993 met de megahit Plastic Dreams, die een nummer 1 notering haalde van de VS tot Japan en Brazili. In 2000 was hij betrokken bij de oprichting van ID&T Radio, now on air! Jaydee is de vader van de Nederlandse dance en voor Resonate brengt hij, naar eigen zeggen, een klassieke For Those Who Like To Groove-set.

Ardy B. werd bekend als lid van Sequencial met hun grootste hit Psychotronic (I am the god of Hellfire!). Zijn album The Big Cahoona was in Nederland een van de best verkochte albums op dance/chillout gebied. De remix van Whammer Slammer door Warp 9, was de internationale doorbraak Ardy B. Als resident van Roxy en Waakzaamheid is hij een van de grondleggers van de Nederlandse dance. Tegenwoordig is Ardy B. vooral bezig met zijn carrire als filmmaker, maar voor deze ene avond kruipt hij terug achter de draaitafels.

Resonate is een nieuwe dansavond die het gevoel van de housepartys uit het begin van de jaren negentig terugbrengt. Organisator David Maze van Brenk, vindt het jammer dat clubavonden zich tegenwoordig specialiseren in genre. Hij verbroedert met Resonate de dancestromingen opnieuw. Van Brenk: De avond bestaat uit Techno- club & tranceclassics uit de jaren 90, eigenlijk is het een avond voor iedereen die zich For those who like to groove, Rave Radio, iT, Roxy, Outland, Fresh Fruit, Touch, R&S en Old-school nog herinnert. Maar ook voor iedereen die eens terug wil gaan naar het startpunt van de huidige dance!

Phono geeft gastenlijstplekken weg voor dit feest! Check Give Aways om te zien hoe je mee kunt doen...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws