Rapper Ali B in Tanzania

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zondag 16 Mei 2004 treedt Ali B op in Dar es Salaam, Tanzania!
Ali B is uitgenodigd door de internationale jongerenorganisatie Music Mayday om op het Tanzaniaanse B-Connected festival voor ruim 10.000 jongeren op te treden.

Kort na de release van de CD single Ali vertelt het leven van de straat op 3 mei jl. vertrok Ali B naar Tanzania waar hij voorafgaand aan het B-Connected festival een aantal dagen rapworkshops geeft aan veelbelovend Tanzaniaans talent. Waar gaat dit heen, zo luidde de titel van Ali Bs cd single uit 2003. Naar Tanzania dus.

B-Connected
B-Connected vindt dit jaar met steun van de Nederlandse Ambassade in Tanzania en Hivos in Dar es Salaam plaats. Vrij toegankelijk en met diverse muziekstijlen als R&B, hiphop, dance en reggae wordt de Tanzaniaanse jeugd getrakteerd op muziek optredens, video, pozie en meer. B-Connected verbindt de op het festival aanwezige jongeren met de rest van de wereld via 'live' chat en webcam broadcasting. Het evenement is wereldwijd te volgen via www.globalstage.tv
. Het programma start om 13.30 uur Nederlandse tijd.

Naast Ali B maken er veel artiesten deel uit van de B-Connected line-up; Deux Vultures uit Kenya, Zeritu Kebede uit Ethiopie en o.a. Mad Ice, AY, Mandojo & Domo Kaya, Manyani Nani en Tricia Mugisha uit Tanzania.

Music Mayday
Music Mayday is een jonge en energieke internationale culturele jongerenorganisatie strevend naar de ontwikkeling van jongerencultuur en positieve interactie tussen jongeren wereldwijd. Music Mayday concentreert zich op creatieve en artistieke expressie en steunt jongeren in minder bedeelde gebieden om hun artistiek talent te ontplooien, om een positief beeld van hun omgeving te creren en om cultuurbarrires te doorbreken. Via muziek, video, dans en digitale media worden jongeren over hele wereld gestimuleerd deel te nemen. In juni opent Music Mayday een cultureel jongerencentrum in Addis Abeba, Ethiopi.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws