Henk Witteveen licht nieuw Amsterdams festival toe

Partyscene Redactie | 29 april 2004
headlines


Wat voor soort festival wordt Diesel-U-Music?

Organisator Henk Witteveen: “Diesel-U-Music wordt het festival voor liefhebbers van kwalitatief hoogstaande muziek zonder oogkleppen. Het wordt zowel breed als samenhangend. Bovendien behoudt het festival de menselijke maat waardoor de sfeer een stuk intiemer zal zijn dan bij die grote massabijeenkomsten.”

Het festival is tevens het sluitstuk van de Diesel-U-Music talentjacht. Welke rol spelen deze winnaars op het festival?

HW: “De festivaldag begint met de bekendmaking van de winnaars van de Diesel-U-Music talentenjacht. De afgelopen maanden vonden in alle categorieën voorrondes plaats. Daar zijn per categorie twee deelnemers uit naar voren gekomen die beloond worden met een plekje op de festivalposter. Wie uiteindelijk wint mag prime-time optreden. De nummers twee hebben de eer het festival te openen op 1 van de vier podia.”

Wat is er bijzonder aan de aankleding?

HW: “Naast het unieke karakter van de locatie, zal er alles aan gedaan worden om de bezoekers eigenlijk te laten vergeten dat ze zich in het Olympisch bevinden. In drie woorden? Een superdeluxe picknickterrein. Men moet er lekker kunnen hangen. En de catering gaat een stapje verder dan de traditionele hamburgers met patat. Vakzuid zorgt voor het eten en dat wordt uitstekend.”

Is het de bedoeling dat dit festival jaarlijks terug gaat keren?

HW: “Dat is uiteraard afhankelijk van het succes maar Diesel-U-Music is een internationale beweging. De ambitie is er zeker.”

Het programma is erg gevarieerd. Welk idee zit er achter?

HW: “Je ziet dat mensen steeds minder in hokjes denken en dat is dan ook een belangrijk uitgangspunt geweest voor de samenstelling van de programmering. Wij geloven er in dat je eerst bij de Plump DJ’s gaat kijken, dan bij LTJ Bukem gaat dansen om vervolgens bij Kerri Chandler te eindigen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor de route SoulIISoul, Michel de Heij en Mr. Wix kiezen. Met meer dan 35 acts komen zowel de liefhebbers van experimentele muziek als het Rush publiek aan z’n trekken.”

Met wat voor gevoel hoop je dat de bezoekers huiswaarts keren?

HW: “Ik hoop dat ze een goeie dag hebben gehad.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws