JEFFERSON’S HIGH FIVE 111

Partyscene Redactie | 7 april 2004
headlines


Ze maken zich in Den Haag namelijk erg druk om de hoeveelheid THC ( de werkzame stof in wiet en hasj) die in de drugs aanwezig is. Die zou de laatste jaren enorm zijn toegenomen, zo erg zelfs dat hasj en wiet als Harddrug kunnen worden geklassificeerd.
Met name beginnende gebruikers zouden weleens in de problemen kunnen komen, die hebben meer kans op paniekaanvallen.

Ik mag zelf graag een jointje roken, ter ontspanning of ter inspiratie. In mijn ogen is wiet vele malen onschuldiger dan bijvoorbeeld alcohol, je wordt er ontspannen van en je kunt er lekker op filosoferen. Terwijl gebruikers van bijvoorbeeld alcohol luidruchtig worden, lak hebben aan alles, aggressief worden, overal staan te kotsen, etc, etc.
Wat mij betreft mogen ze die problemen eerst maar eens aan gaan pakken, in plaats van achter ons ‘cannabisten’ aan te zitten.
Bovendien zal het aantal toeristen dat Amsterdam bezoekt, bij een verbod op softdrugs, zo gigantisch afnemen dat menig ondernemer zijn bedrijf kan opdoeken.
Wordt vervolgd....


1- REX THE DOG – PROTOTYPE /KOMPAKT
Het Duitse label Kompakt beleeft momenteel gouden tijden, want de populariteit van Minimal House neemt alleen nog maar toe. De meeste Minimal komt namelijk uit Duitsland en Kompakt is daarin een belangrijke schakel. Dit plaatje van Rex the Dog is trouwens niet zo minimal, maar een lekkere funky Neo Elektro track, want hij swingt namelijk als een dolle (hond).

2- PATRICK TURNER – GREEN EYES /SPACED OUT
Dit is een promo van een nieuwe productie van Patrick Turner, de producer die eerder platen uitbracht op o.a. Low Pressings, Nightshift, Bluem, End en Movin. Meestal zijn Turner’s producties donker en diep, maar dit werkje is wat lichtvoetiger. Op de andere kant staat ook een leuke mix van Jay Tripwire en Tony Hewitt.

3- HARIS – SUPERDRUG /LAUS
Het origineel van ‘Superdrug’ komt uit 2000 en werd veel gedraaid door mensen als Terry Francis en Mr. C. Nu 4 jaar later verschijnen er remixen van de track. De remix van Haris is okay, beetje Elektro beinvloed, maar de vetste mix werd gemaakt door de enige, echte Tony Thomas. Die is lekker groovy en swingt zoals we gewend zijn van Thomas.

4- MEI LWUN – TOO LATE FOR LOVE /UNO
Dit is de eerste release op een spiksplinternieuw label van Inspirit, namelijk Uno Recordings. Mei Lwun is onderdeel van de formatie Soulstice Sound System, net als de zangeres Gina Rene. Het origineel van ‘Too late..’ is okay, maar het gaat op deze 12” om de andere kant, want dat is een hele fijne remix van Behrouz en Andy Caldwell. Ze gaan lekker de diepte in met hun dubby remix en daar houd ik van! Deze mix krijgt support van o.a. Deep Dish en Pete Tong.

5- DJ PROM – ELEKTRODYNAMIX /ELAN BLUE
Elan Blue is onderdeel van Elan Recordings, het label dat wordt gerund door een helft van de Soul Providers, Ian Carey. Deze release is van een jonge, up-and-coming producer uit Nederland, namelijk Dj Prom. Die man zit alles behalve stil, want de komende tijd kun je behalve zijn eigen releases, ook een groot aantal remixen van hem tegenkomen op labels als HouseWorks, Elan, Philly Groove en SurePlayer. ‘Elektrodynamix’ is een clubby tune, die zich kan meten met producties van Junior Jack en Kid Creme.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws