Speakerplay keert terug met techno-talent

Partyscene Redactie | 31 maart 2004
headlines


In korte tijd heeft Speakerplay zich weten te ontwikkelen tot een ’household name’ als het om kwaliteitstechno draait. Speakerplay is dé avond voor de muzikale fijnproever. Dit jaar gaat Speakerplay verder op de ingeslagen weg met vier eigen shows van vier topnamen uit de elektronische muziek. Naast een bijzonder optreden van Jeff Mills die zijn DVD ‘The Exhibitionist’ komt presenteren, is ook Dave Clarke op Speakerplay present. Verder staan de maniakale Green Velvet en de eigenzinnige Miss Kittin op het programma. De grote namen uit het buitenland worden aangevuld met nationaal talent waaronder Bart Skills, Steffi, Steve Rachmad, Estroe en Dimi Angelis.

Levende legende Jeff Mills legt begin jaren ‘90 de fundamenten van techno. Hoe hij zich sindsdien heeft ontwikkeld is terug te zien op de DVD ‘The Exhibitionist’. Mills draait in de etalage van een winkel in zijn geboortestad Detroit een betoverende driedecks set. De registratie is zowel een les als het bewijs dat hij tot de grootste der dj’s behoort. Op Speakerplay gaat Jeff Mills met zichzelf in de mix, terwijl ‘The Exhibitionist’ wordt vertoont op schermen.

Zeker sinds de verschijning van zijn album Devil’s Advocate, is Dave Clarke is de meest gevraagde techno dj van het moment. Op de plaat is te horen hoeveel verschillende stijlen en invloeden hij in zich verenigd. Dave Clarke heeft speciaal voor deze editie van Speakerplay een live set samengesteld. Wie hem heeft gezien en op Lowlands weet dat Clarke met zijn onnavolgbaar energieke stijl en dynamiek iedere dansvloer naar een hoogtepunt brengt.

Green Velvet is het uit de hand gelopen alter ego van Cajmere oftewel Curtis Jones. Hij riep Green Velvet in het leven om zijn niet-vocale producties en dj-gigs in onder te brengen. Toevallig werd de act populairder dan de man zelf. Green Velvet staat bekend om zijn uitzinnige shows en aanstekelijke sound. Hij scoorde een aantal flinke clubhits zoals het bouncy ‘La La Land’

Miss Kittin heeft electronica een stem gegeven. Binnenkort komt haar nieuwe album I Com uit en op Speakerplay laat ze horen wat komen gaat. De kleine zaal van HMH, mede gehost door MTV Lounge, wordt geheel in de stijl van het nieuwe Miss Kitten album aangekleed. Ze neemt tevens haar eigen visuals mee.

Meer informatie via de website www.speakerplay.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws