Indian Summer Festival

Partyscene Redactie | 22 maart 2004
headlines


Het Indian Summer Festival is in 2001 ontstaan vanuit de gedachte dat er binnen de provincie Noord-Holland en in de omgeving Alkmaar weinig tot niets origineels gebeurt op het gebied van muziek, cultuur, theater en kunst. De eerste twee jaar stonden er enkel pop en rock bands op het programma. Vorig jaar is hier dance, theater, kunst en cultuur aan toegevoegd. Door een samenwerking met Extrema in 2003 is het Indian Summer Festival uitgegroeid tot een uniek muziekfestival waar stijlen en cultuur op de juiste wijze worden gecombineerd. Samen is er gewerkt aan het uitdiepen van de filosofie ‘indian’ die staat voor alle culturen en niet alleen voor de indianencultuur. Voor de aanstaande editie van het Indian Summer Festival op 19 juni 2004 zal dit verder worden uitgewerkt en wordt het hele festival eigenlijk, zoals de organisatie zelf zegt, ‘A Big Indian Hang Out’.

Zaterdag 19 juni vindt het vierde Indian Summer Festival plaats in recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk. De line up laat zien dat de organisatie wederom een verrassende programmering weet neer te zetten. Volgens Kuiper (organisator) was het wederom knokken voor een grote naam. De diversiteit laat zien dat ze wederom een mix hebben van verschillende muziekstijlen en dat ze niet schuwen om nieuw talent een kans te geven, zoals Nas Drovje, Splendid 69, DJ Julian en de upcoming band uit Haarlem The Sheer. Op dit moment ontbreekt er nog een naam op het pop/rockpodium. Partner Extrema blijft zeker niet achter qua danceprogrammering. De wereldstage is de nieuwe stage op het festival. Indian Summer kan hier letterlijk worden beleefd, een zeer sfeervolle area met veel interactie en verassingen. Tevens wordt de voetbalwedstrijd van Nederland – Tsjechie live uitgezonden op een megascherm. Half april wordt de gehele line up bekendgemaakt.

Line-up

Pop Tent: Splendid 69 (punkrock) en Nas Drovje (Ska)(winnaars ISF-Battle), Van Dik Hout, The Sheer (Britpop), Nog onbekend, Ola Bola (breakbeatsoul), Kane.

Dance Stage: Julian (winnaar ISF-Battle), Eric de Man, Roog, Nog onbekend, Tom Stephan (aka Super Chumbo - UK), Nog onbekend, Glimmer Twins, Matthew Dekay.

Wereld Stage: DJ Eagle I (Sutra Funk), Bari Koral (Singer,songwriter - NYC), Didge Jam (Lies en Menne), Big City Indians (Native Indian Power Groove - Vienna), Cecile Djembe (Afrikaanse trommeldans), Boudyou.

Film: Baraka

Indian Summer festival
Zaterdag 19 juni
12:00-24:00 uur
Op het terrein van paviljoen "De Zuidpunt" in recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk
Entree: vvk 30 euro, Ticketbox, Free Records Shop en Extrema online
www.indiansummerfestival.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws