Het René Passet IFFR Journaal, dag #1

Partyscene Redactie | 21 januari 2004
headlines


over vibrators en een vaste duim

Eigenlijk begon mijn filmfestival al een week geleden, toen het programma in m’n brievenbus viel om zes uur 's ochtends. Dat programma zit nu eenmaal jaarlijks bijgesloten in de Volkskrant van donderdag. Vroeger zorgde die droge plof op de deurmat voor natte oksels en ondraaglijke spanning, omdat diezelfde ochtend om negen uur de reserveringslijnen al opengingen. En je dus maar drie uur de tijd had om de samenvattingen van honderden films te scannen en te kijken wat ertussen zat en wanneer ze draaiden.

Gelukkig is dat dit jaar veranderd en had ik tot zaterdag de tijd het programma uit te pluizen. Op mooie films. Spannende films. Geile films. Zo is er een film met de titel Vibrator. Ga ik zeker zien, want ik hou van stoute films. Zeker als dat cultureel verantwoord is. "Japanse expert in erotische fantasieën maakt een bescheiden dromerig, sterk liefdesdrama over vrouwelijk verlangen", lees ik in het filmkrantje. Als -net weer vrijgezelle- man wil ik natuurlijk graag weten waar vrouwen naar verlangen. Misschien steek ik er nog wat van op. Ik laat jullie aanstaande zaterdag weten wat de uitkomst van mijn onderzoek is.

Maar goed, de reserveringslijn. Keurig zat ik klaar zaterdagochtend om negen uur. Maar denk nou niet dat je gelijk iemand aan de lijn krijgt. Nee, je moet beschikken over hete koffie, een groot uithoudingsvermogen en een vaste duim. Die je permanent op de redialknop houdt. Meestal is het rond half elf raak.

Dit jaar gelukkig ook, en in rap tempo werk ik samen met ene Arthur (ik was zo blij dat ik zijn naam onthouden heb) het programma af. Mijn programma. Want naast Vibrator wil ik nog zo'n veertig films zien.

Zoals Elephant van de Amerikaanse regisseur Gus Van Sant, over een schietpartij op een highschool. Inderdaad, uiterst actueel. Ook heb ik een aantal obscure Aziatische science fiction-films uitgekozen, met nieuwsgierig makende titels als Bright Future, Doppelgänger en Save The Green Planet. Die laatste film schijnt en inventieve mix te zijn van horror, suspense, detective en slapstick. Ik ben benieuwd. Jullie ook? Kom dan ook naar Rotterdam of keer gewoon terug op Partyscene.nl de komende dagen.

René Passet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws