JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 21 januari 2004
headlines


Kan iemand dit misschien aan de postbode uitleggen, want hij komt altijd op momenten dat ik net even wat anders aan het doen ben. De postbode is een belangrijk persoon voor de Dj, hij zorgt ervoor dat de ons toegezonden promo’s netjes worden afgeleverd. Ik persoonlijk bestel ook veel vinyl en andere spullen via internet, dus de man is elke week wel een paar keer aan mijn deur.

Vanmorgen stond ik net lekker onder de douche, toen de bel ging. Je raadt het al, een pakketje. Gelukkig was de postbode niet te beroerd om 3 trappen te beklimmen, alwaar ik hem opwachtte, druipend van het water en onder de zeep.
Ook gaat de bel s’morgens regelmatig na een avondje doorhalen, daar word ik ook erg blij van...NOT!
En dan heb ik het nog niet eens over de keren dat ik net even weg was, om een brood te kopen of een pakje sigaretten. Dan vind ik bij terugkomst zo’n mooi papiertje, waarop staat dat ik de volgende dag naar het postkantoor mag lopen.

Dankzij de postbode heb ik deze week toch een aardige High 5 kunnen samenstellen.
Of mijn timing als Dj nog een beetje deugt, kun je aanstaande zaterdag horen in de Sol, ik draai daar met D’julz, Randy en Jayh Samson.
See you there!

1- TUTTO MATTO – PEACE REMIXEN /TUMMY TOUCH
Deze 12” bevat remixen van een Tutto Matto track, genaamd ‘Peace’. De remixen worden verzorgd door Quinn en door één helft van het duo Peace Division, niemand minder dan Justin Drake. Zijn mixen zijn het meest interessant, er is een Vocalmix met gospel invloeden en een hele vette Dub. Je kunt (gelukkig) goed horen dat deze man een deel is van Peace Division, de beats zijn dik en ook de baspartij mag er wezen. Erruuug fijn!

2- DJINXX – IN YOUR HEART AGAIN E.P. /MANGUSTA
Het Franse label Mangusta is al jaren een kwaliteitsleverancier en met deze release van Djinxx stellen ze wederom niet teleur. Behalve de Album versie, staan er nog 2 andere mixen op de 12” van ‘In your heart’. Het is meneer John Tejada die opnieuw zijn remixkwaliteiten laat zien en vooral laat horen, want zijn mix is weer geweldig. Strakke beats en diepe synths doen hun werk, dansen met je ogen dicht!

3- ASK – MIS-SHAPES VOLUME 2 /SCUBA
ASK staat voor Adopted Super Kid, ik heb geen idee wie er achter dit synoniem schuil gaat. Dat is op zich ook niet zo belangrijk, want het gaat om de muziek en daar is niks mis mee. De heren van Swag laten weer van zich horen met 2 remixen op deze 12”, vooral het nummer ‘0800-jazz’ is retevet. Een brokenbeatmix met telefoonsounds en een staccato sax, daar kun je niet op stilstaan.

4- INLAND KNIGHTS – BOTH ENDS /DROP
Alweer de 32e release van het Drop label, dat wordt gerund door de heren van Inland Knights. Die Inland Knights timmeren aardig aan de weg, maar een echte doorbraak zit er maar niet in. De track ‘Both Ends’ zal ook de sleutel tot het succes niet zijn, maar hij is zeker de moeite waard. Een diepe, slepende track met een beetje ‘poppy’ vocalen en een van Kenny Hawkes afgekeken baslijntje. De heren van Inland Knights snappen het wel!

5- NEVILLE WATSON – SINCE U WENT AWAY /MIGHTY ATOM
Erg fijne release op het Mighty Atom label van een mij onbekende producer, genaamd Neville Watson. ‘Since you went away’ is lekker zweverig en diep, dat is waar ik van hou. Er staat ook nog een Justin Drake remix op, maar die heeft zijn koeiebellen wat teveel op de voorgrond gemixed. Ik houd het op de originele versie.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws