JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 13 januari 2004
headlines


Ik begrijp dat wel, het valt namelijk niet mee om dagelijks iets leuks en interessants te moeten vertellen. Op een gegeven ogenblik heb je alle onderwerpen en anecdotes wel gehad. Gelukkig hoeven we hem niet helemaal te missen, aangezien het Partyscene messageboard nu zijn spreekbuis wordt. I’ll be watching!

Afgelopen weekend, werden er voor het eerst sinds de kerstdagen weer nieuwe spulletjes geleverd, iets waar iedereen met smart op zat wachten. Zoals verwacht was de aanvoer zeer karig, goeie titels waren al snel op.
Ik had dat al voorzien en heb daarom de afgelopen maand erg veel plaatjes besteld via internet, want de distributeurs mogen dan wel dicht zijn, de winkels in de UK en de US zijn gewoon open.

Daarom deze week in de H5 een paar plaatjes die de komende weken de platenwinkels in Nederland zullen bereiken. Dan kun je daar vast naar uitkijken, want ze zijn meer dan de moeite waard!

1- WINK – OAKISH /OVUM
Het jaar kon niet mooier beginnen, dan met ‘Oakish’. Na het fenomenale succes van ‘Freak’ vorig jaar, is het Josh Wink weer gelukt een superplaat te maken. Want dat is ‘Oakish’ zeker, alle succesvolle Wink elementen zijn weer aanwezig. ‘Oakish’ is de B-kant van ‘Fill me with Acid’ en was al te vinden op de cd ’Profound Sounds 2’.
De releasedatum is 19 januari.

2- 16B – INBETWEEN YOUR CHOICE /SEXONWAX
Net als Josh Wink, is ook 16B iemand die telkens weer met goeie producties op de proppen weet te komen. ‘Inbetween your choice’ stond op Omid’s laatste album en zou afgelopen jaar worden uitgebracht op Hooj, maar dat label ging helaas failliet. Daarom komt het nummer nu uit op zijn eigen label Sexonwax. De plaat beschrijven is erg moeilijk, het is een soort epos. Je moet de plaat ook in zijn geheel beluisteren voor het maximale effect. Releasedatum: 19 januari.

3- MAGNET – LAST DAYS OF SUMMER /UD
Dit is een waar juweeltje uit Noorwegen en dat is voornamelijk te danken aan de remix van Tom Middleton. Deze Jedi remixt het origineel tot een sfeervolle, diepe track. Boeiend van begin tot eind en productie-technisch een stukje vakwerk. Lang leve Tom Middleton.
Ook de fantastische hoes is het vermelden waard!

4- GRANT NELSON – ETHNICITY 3 /SWING CITY
In de tijd dat ik nog Speedgarage draaide, was deze man enorm populair. Nu, jaren later is Nelson nog steeds erg populair, de producties van hem doen het goed in de clubs. Zijn meest interessante serie is de Ethnicity reeks, waarvan dit deel 3 is. Nelson gaat deze keer voor Broken Beat/Breakbeats met daaroverheen wat Oldskool synths (beetje Lil Louis achtig) en dat werkt als een dolle. Dikke clubhit! Releasedatum: eind januari.

5- FREAKS vs SWAG – BOOTLEG VOLUME 3 /WASH HOUSE
Wat een dikke groover is deze plaat. Voor iedereen die houdt van Sneak en Derrick Carter, is dit een absolute must.
Het is een samenwerking van Freaks en Swag, met remixen van Swag en Natural Rhythm. Wat kan ik er nog over zeggen, behalve dat iedereen met een beetje Funk in zijn bloed dit plaatje moet kopen.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws