Sound & Vision Festival houdt gemoederen al bezig

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

DEN HAAG | Het dans- en cultuurevenement SoundVision hoopt op 28 augustus van dit jaar z'n tweede editie te beleven op het Malieveld in Den Haag.
Na de eerste SoundVision in de zomer van 2002 ging het festijn in 2003 niet door, omdat de gemeente geen toestemming gaf. Dit in verband met een gebrek aan politieagenten. SoundVision werd daarna veelvuldig onderwerp van gesprek in de discussie over dance-evenementen in Den Haag. Voor dit jaar gaat organisator Olof van Winden het weer proberen. De gemeente heeft hem de datum 28 augustus aangeboden. Van Winden heeft daar positief op gereageerd. Toch moet over het definitieve doorgaan van het evenement nog een besluit worden genomen. Van Winden speelde ook nog met het idee voor een 'winterversie' van zijn evenement. Dat zou dan in het Paard van Troje aan de Prinsegracht moeten gebeuren, maar dat gaat definitief niet door.
Rondom de vergunningaanvraag van SoundVision is inmiddels al aardig wat te doen.

De wijkvereniging Benoordenhout maakt bezwaar, omdat het evenement in 2002 'voor ernstige overlast' zorgde in de omgeving, schrijft de vereniging. Daarop zijn de makers van de websites www.indenhaag.com en www.party-mania.nl een e-mailactie begonnen om het evenement wel te laten doorgaan. Mailtjes ter ondersteuning van SoundVision deel 2 moeten dan naar soundvision-moet@indenhaag.com. Richard Kanters (37 jaar) is een van de initiatiefnemers van die actie. "We zijn er zondag mee begonnen. Er zullen nu een paar honderd mailtjes binnen zijn. We gaan ze allemaal doormailen aan de gemeente, n voor n. Dus als we er duizend hebben, krijgen zij er ook duizend. Het met opvallen, het met doorgaan. Ik ben er in 2002 geweest en heb nog nooit zo'n goed feest meegemaakt. En er is niks gebeurd." Organisator Van Winden wil nog graag met de wijkvereniging Benoordenhout praten over zijn festival. Hij wacht daar op advies van de gemeente nog even mee tot het in de politiek ter sprake komt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws