BG Dance Awards, de stem van ….

Partyscene Redactie | 18 december 2003
headlines


De stem van:

Naam; Wiecher Troost
Leeftijd; 24
Woonplaats; Amsterdam
Beroep; evenementenorganisator (‘appelsapfeesten’)
Hobby’s; muziek


Wiecher's platenkeuze:

1. Gangstar, ‘Ownerz’
2. Outkast, ‘Hey Ya’
3. Mobb Deep, ‘Gangstaz Roll’


Wiecher's motivatie:

1. ‘Gangstar, ‘Ownez’
Met dit album wordt wederom weer een klassieker neergezet. Het lukt ze dan ook altijd. Iedere zichzelf respecterende hiphop-aanhanger moet deze plaat hebben. Dit zijn de pioniers in de hiphopscene dus deze plaat mag niet ontbreken in je collectie. Toen ik begon met hiphop luisteren, was dat naar Gangstar en het leuke is, dat ik dat nog steeds doe. Gangstar blijft aktueel en in zekere zin tijdloos. Deze plaat hoorde ik voor het eerst in ‘Phat Beats’ in Amsterdam, waar ik veel te vinden ben. Ik kijk ook altijd uit naar nieuwe persingen; wat dat betreft zit ik er boven op.

2. Outkast, ‘Hey Ya’
Ik vind dit de meest progressieve groep in de hiphop-scene. Deze muziek hangt meer naar rock dan naar hiphop. Als je het mij vraagt wordt dit dé nieuwe stroming in zowel de hiphop- als de dance-scene, gezien de hoge dansbaarheidsfactor. Outkast slaagt er steeds weer in origineel en progressief te zijn. Toen ‘Ownez’ net uit was, heb ik op ‘m op één van mijn feesten gedraaid. Iedereen ging volledig uit zijn dak. Hoewel ik ook moet bekennen dat ik deze plaat volgens mij voor het eerst op ‘the Box’ heb gezien en gehoord.

3. Mobb Deep, ‘Gangstaz Roll’
Ook dit is weer een oude rot in het vak. Deze singel komt vers van de pers en is errug goed. De plaat die nog uit moet komen belooft dus wat. Het gaat trouwens niet alleen om het platen kopen op zich. Het mooiste is als je één van de eerste persingen weet te bemachtigen!


Wil jij ook je stem uitbrengen? Ga dan naar www.danceawards.nl

(toegevoegd:18-12-2003/11:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws