JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 16 december 2003
headlines


Traditiegetrouw is de maand Januari de stilste maand van het jaar, alle dj’s gaan naar tropische oorden om bij te komen van het afgelopen jaar, de labels maken de balans van 2003 op en richten zich op de officieuze start van het nieuwe platenseizoen, The World Music Conference, Miami in maart 2004.

In 2004 komt Technics eindelijk met hun nieuwste wapen op de markt, de SLDZ-1200.
Na de uitermate succesvolle cd-speler van Pioneer (CDJ 1000), die werkelijk in elke club staat en door alle groten der aarde wordt gebruikt, vonden ze het bij Technics (de marktleider wat draaitafels betreft) belangrijk om ook met een concurrerende cd-speler op de markt te komen.
Het uiterlijk van de technics cd-speler is gelijk aan hun Sl 1200 platenspeler, wat de puristen onder ons wel zal aanspreken. Het zal nog een moeilijke strijd worden voor Technics en de concurrentie met Pioneer aan te gaan, de prijs van het apparaat zal daarbij een belangrijk wapen zijn. Die is op dit moment nog niet bekend.

Helaas moeten we nog tot mei 2004 wachten, want dan pas zal in Londen de speler ten doop worden gehouden, niemand minder dan de heren van DeepDish zullen de speler gaan promoten, ik ben benieuwd!

1- FUNK D’VOID – EMOTIONAL CONTENT /SOMA
De in Barcelona gevestigde Lars Sandberg aka Funk D’void verblijdt ons met zijn nieuwste productie op Soma.
Op deze 12” staan 2 remixen van het origineel (dat niet op deze 12” staat, maar pas in januari uitkomt), de mix van Lars is sfeervol en vrij ingetogen, dit in tegenstelling tot de Vince Watson remix. Mister Watson trekt alle registers open en het resultaat mag er wezen!

2- DEETRON – MISS SUAVE /INTEC
Het kwaliteitslabel Intec, opgericht door Carl Cox, heeft met deze 12” van Deetron weer een sterke troef in handen. ‘Miss Suave’ is een geweldige techno track die –terecht- door alle top-dj’s wordt gedraaid. Deetron maakt ‘emotive techno’, oftewel techno met gevoel. De Detroitsound is weer helemaal terug!

3- STEVE PORTER – DEFINITE FORM /LITTLE MOUNTAIN
Dit is de eerste release op het label van Sander Kleinenberg. Steve Porter heeft al diverse platen uitgebracht voor labels als Fade en Opek en remixte tracks voor o.a. Matthew Dekay, EBTG en Roland Klinkenberg. Het origineel van ‘Definite Form’ is een proggy tech-house track met een mooie break (waar ken ik dat melodietje ook weer van?), maar de mix die het voor mij doet, is de Breaksmix van Remy en Roland Klinkenberg.

4- EDDIE RICHARDS – 9660 EP /HOUSEHOLD
Eddie Richards heeft dit jaar niet stilgezeten, de releases volgen elkaar wel snel op, maar zijn van hoge kwaliteit. Ditmaal doet hij zijn kunstje op het Amerikaanse Houshold Recordings. Vier tracks staan er op deze EP, allemaal in de Tech-house sfeer. Geen echte uitschieters, maar wel een zeer bruikbare EP.

5- SLAM MODE – USONI /IBADAN
Deze 10” van Slam Mode is de vierde die tot nu toe in deze reeks is verschenen, met name Deel 2 en 3 van Ferrer en Sydenham zijn de aanschaf meer dan waard. Stuk voor stuk diep en sfeervol, veel strings en andere Detroitsounds. ‘Usoni’ is een epos van bijna 10 minuten, maar de track verveelt geen seconde. De 10” serie is beperkt leverbaar, dus wees er snel bij, anders krijg je daar later spijt van.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws