Grandioze opening van winterplein: het coolste evenement van Rotterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Donderdag 4 december om 17.00 gaat het coolste evenement van Rotterdam WINTERPLEIN officieel van start. Live muziek, schaatsshows, ijsdisco en top-dj/s geven deze avond de kick-off van drie maanden ijsplezier.

Tussen 17.00 en 19.00 uur aanstaande donderdag zal wethouder van Sluis het evenement officieel openen. Deze eerste twee uren zijn nog bestemd voor officieel genodigden, maar vanaf 19.00 gaat het gehele terrein inclusief de schaatsbaan, het restaurant en het grote verwarmde terras voor het brede publiek open. Vanaf dat moment kan drie maanden lang onafgebroken, zeven dagen in de week genoten worden van het grootste winterevenement in Rotterdam en omstreken.

Tijdens de opening zal de vijfmansformatie Stars & Belles de opening acapella muzikaal inluiden. Op het ijs voeren de leden van Kunstrij- en IJsdansvereniging De Drechtsteden ondertussen een flitsende ijsshow op de kunstschaats op.

Als het publiek vervolgens met drommen tegelijk met de schaatsen onder de arm het WINTERPLEIN binnenstroomt, zal op het ijs de ijsdisco onder de bezielende draaitechnieken van DJ Bootsy Paul alias Snow Bootsy losbarsten. Zwierrrren en zwaaien sensatiedrrrrrraaaaiiien!


Snow Bootsy, Taboo on Ice en Hot Coco
De donderdag, vrijdag en zaterdagavonden zullen drie maanden lang het trefpunt vormen van alle disco en dansliefhebbers. Op deze avonden kan iedereen die het weekend in wil luiden en zich in het uitgaanscircuit van Rotterdam wil storten, eerst in de stemming komen op de ijsdisco/s van WINTERPLEIN. Tot 23.00 draaien de DJ/s diverse genres buiten op het ijs, waarna het feest zich tot 1.00 naar binnen verplaatst.

DJ Bootsy Paul, de grondlegger van de disco op rollerskates, weet met de juiste beats het schaatsende publiek uit hun dak te laten gaan. Hij zal van december tot en met februari iedere donderdagavond een swingende mix van funk, disco en soul ten gehore brengen. Tweewekelijks ontvangt Bootsy Paul gast-DJ/s als Bas en Dirk en Golden Wonderboy.

De vrijdagavonden zullen de naam Taboo on Ice dragen. Taboo brengt de beste dj`s van diverse clubavonden uit de stad samen voor een ongedwongen avond plezier. Taboo zal vanaf vrijdag 4 december iedere vrijdag `On Ice` edities hosten. Er kan geschaatst worden op feelgoodmusic waarbij een koele mix van Eighties, HipHop, R&B, Soul, Funk, Disco & Elektro de revue passeert. Voor diegenen die het schaatsen niet aan durven kan er gedanst worden in IJsclub Rotterdam, onder het motto: what`s cooler than being cool....? Icecold!!!

De zaterdagavonden staan 3 maanden lang in het teken van Hot Coco. Hot Coco light, Hot Coco Maria (likeur) en Hot Coco Cuba (rum). Van december t/m februari zullen de zaterdagavonden grooven van de hiphop, eighties en funk. Er wordt gekozen voor hosting door verschillende organisaties, zoals Gers (Floorfillers), The RefleX (Off_Corso) & Chocolate (Chocolate), met als laatste zaterdag van de maand een Hot Coco Mix waar de drie leading djs van ieder concept gezamenlijk draaien!

WINTERPLEIN is uitstekend bereikbaar met eigen vervoer (betaald parkeren in nabije omgeving (let op: parkeermeters accepteren alleen chipknip), bewaakte fietsenstalling op de Blaak), maar nog beter met het openbaar vervoer (NS en Metro station Blaak, tram 1, bus 32, 48 en 49).

Houd voor actuele informatie over WINTERPLEIN de dagbladen en www.winterplein.nl in de gaten.

WINTERPLEIN is een samenwerking tussen JMR produkties en PubliSign Media.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws