BG album van de week: Daft Punk – Daft Club (Labels/Virgin)

Partyscene Redactie | 27 november 2003
headlines


Echt nieuw is ‘ie niet, het zogenaamd nieuwe album van Daft Punk, want de veertien nummers op Daft Club verschenen de afgelopen twee jaar allemaal al op de site of op moeilijk verkrijgbare maxi-singles van het Parijse duo. En ook al is zo’n remix-cd in veel gevallen niet veel meer dan een handige manier om eens even flink te cashen zonder daarvoor echt je best te doen, er is met dit album maar weinig mis.

Dat komt voornamelijk door de imposante lijst remixers die Bangalter en de Homem-Christo wisten te strikken. Een lijst die begint met de onvermijdelijke Neptunes en eindigt met undergroundfavoriet Romanthony. En ook de nieuwe versies van de heren zelf mogen er zijn. De eervolle vermelding gaat echter naar ‘onze eigen’ Laidback Luke, die een stevig pompende remix maakte van het niet erg indrukwekkende Crescendolls.

Alles bij elkaar een prima album, al kunnen we ons ook voorstellen dat het voor niet-fans een beetje teveel van het goede is. Want als je geen echte fan bent kun je je geld beter bewaren tot er echt iets nieuws van het duo verschijnt. Ook al kan dan misschien nog wel een paar jaar duren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws