Report: Umek rocks de Winkel van Sinkel

Partyscene Redactie | 25 november 2003
headlines


Rocktit zette op deze eerste editie een internationaal gezelschap neer. Onze eigen trots Benny Rodrigues had de eer om af te trappen en deed dat geheel in eigen stijl. Omdat het nog wel eens druk wil zijn bij de entree van de Winkel van Sinkel zijn we deze keer maar op tijd afgedaald naar de Oude Gracht om de wacht rij te ontwijken. Tegen half twaalf is het nog betrekkelijk rustig in het tunneltje naar de gracht waardoor we snel binnen zijn.

vliegende vonken
Terwijl beneden de laatste eters van het nachtrestaurant genieten van een kopje koffie is Benny Rodrigues in de bovenzaal al bezig de dansvloer in beweging te zetten. Hoewel het nog vrij rustig is op de dansvloer hangt er al wel een zeer plezante sfeer en ziet iedereen er ‘techno motivated’uit. Benny Rodrigues speelt hier handig op in met een goede platenkeus. Lekkere funky platen die worden ingepakt in een goed opgebouwde set. Een goede manier om even te wennen aan de zaal en lekker een biertje drinken. Tegen één uur neemt Dave Tarrida het van onze Benny over. De Spanjaard gaat verder in de lijn van Benny Rodrigues maar zet er wel een tandje bij. Het begint allemaal al iets steviger te worden. Hoe verder hij komt in zijn set hoe experimenteler de platen van Tarrida worden. Met een strakke blik mixt hij het vinyl feilloos aan elkaar waardoor er een technisch goede set wordt neergezet. Ondanks dat het experimenteel en goed gemixt is vliegen de vonken er niet vanaf bij Dave Tarrida. Degelijk en van goede kwaliteit maar weinig spektakel. Toch is het applaus voor de Spanjaard aan het einde van zijn set meer dan verdiend.

zwaar brak
Inmiddels is het druk in De Winkel en wordt het hoogtijd dat de hoofd act van de avond met zijn platenkoffer achter de draaitafels kruipt. It’s Umek time! Direct vanaf het begin gooit de Sloveen alle registers open. Waar Dave Tarrida er slechts één tandje bij deed ten opzichte van zijn voorganger schakelt Umek vanaf zijn eerste plaat door naar de hoogste versnelling. Op de echte Umek manier brengt hij de Winkel van Sinkel tot dansen. Zonder af te dalen naar snoeihard gebeuk weet Umek het tempo aangenaam hoog te houden en het over het algemeen jonge technopubliek ruim tweeënhalf uur op de dansvloer te houden. De Sloveen zelf had het zeker geen twee minuten dansend volgehouden. Het drukke DJ leven lijkt ook bij Umek zijn tol te eisen. Ten opzichte van de laatste keer dat ik hem heb mogen zien draaien is hij dik geworden en ziet er hij er, plat gezegd, zwaar brak uit. Gelukkig heeft dit geen invloed op zijn platenkeus. Met af en toe zelfs een kleine glimlach brengt hij De Winkel met platen als `Blizzard` van G+VCT en `Murder was the Bass` van DK8 in extase.

persoonlijk bedanken
De laatste plaat werd onbedoeld een beetje de themaplaat van deze eerste Rockit. Eerder ging de zaal al plat toen Dave Tarrida hem ook al draaide. Tegen kwart over vijf kwam de denderende techno trein die Umek heet tot stilstand. Het einge wat nog restte was een mislukt toegift. Umek had in mijn ogen óf nog een half uurtje door moeten draaien óf zijn toegift bij één plaat houden maar niet drie losse platen draaien en dan ineens weg zijn. Ondanks dit toch een zeer aangename Rockit beleefd en op de Oude Gracht nog even de kans gehad om Umek persoonlijk te bedanken voor een gedenkwaardige avond.

Tekst: Bert van Plateringen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws