Rotterdam in het teken van de draaitafel

Partyscene Redactie | 26 september 2003
headlines


Het weekend van 7,8 en 9 november staat helemaal in het teken van omgaan met een draaitafel, waardoor de draaitafel niet alleen een middel is om muziek mee te draaien, maar juist om muziek mee te maken. We hebben het hier over het begrip turntablism. Dit gebeurt onder meer door middel van scratchen, maar ook door creatief om te gaan met geluiden, volumes en mixtafels.

Dit “musiceren met draaitafels” is tijdens het festival op verschillende locaties te zien. Een kleine greep: Calypso trapt af op vrijdag met een grand opening met Grazzhoppa's Dj Bigband en DJ Spooky. Off_Corso verwelkomt zaterdag de ‘Miles Davis van de techno’ Derrick May. In Nighttown staat die avond de draaitafel centraal met o.a. UNKLE, Scratch Perverts en Project Dark. Terwijl in Rotown te zien is dat een turntablist ook prima in een meer traditionele bandbezetting past met C-Mon en Kypski en Fingathing. Net als in voorgaande jaren komt het turntablism ook visueel aan bod in Lantaren/Venster.

Het in de voorgaande jaren gebruikte logo - geïnspireerd op het beeldmerk van National Geographic - mag op last van de documentaire-gigant niet meer worden gebruikt. Daarom heeft het National Phonographic festival een nieuw gezicht, echter nog steeds hetzelfde uitgangspunt: turntablism.

Tickets
Passepartouts en tickets voor za 8 nov. (Nighttown) te verkrijgen bij ticketservice (Nighttown € 17,50 ex. reserv. kosten; passe-partouts €25 ex. reserv. kosten). Passepartouts zijn geldig voor alle dagen en alle locaties. Tickets voor Rotown kosten €7 (zaterdag) en €5 (zondag) en zijn, evenals tickets voor alle andere locaties, bij de bekende voorverkoopadressen van desbetreffende instelling te verkrijgen.

Meer informatie over data, volledige line-up, tickets, etc: www.nationalphonographic.nl


(toegevoegd:26-09-2003/15:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws