Open podium in Paradiso

Partyscene Redactie | 26 september 2003
headlines


Palabras presenteert in de bovenzaal van Paradiso regelmatig een open podium vanuit de behoefte de poëzie van dichters en andere woordkunstenaars te integreren in de podiumkunsten. De achterliggende gedachte is poëzie in de breedste zin van het woord te bieden. Poëzie om naar te luisteren en te kijken. Naast een open podium zijn er optredens van een aantal (inter)nationale gasten. DJ Mad 10 verzorgt de muzikale support.

Het thema van deze Palabras is ‘Style Wars 20 jaar.’ In de afgelopen twintig jaar heeft de hip hop cultuur zijn stempel stevig op de wereld gedrukt. Ook in Nederland is deze cultuur van MC’s, breakers, DJ’s en graffiti artists al vroeg doorgedrongen. De ‘graffitibijbel’ Subway Art en films als ‘Wild Style’ en ‘Style Wars’ circuleerden hier hevig en schrijvers uit New York exposeerden al vroeg hun werk in Nederlandse galeries en musea. Daarom deze editie 'wordsmiths' in de breedste zin van het woord.

Hieronder volgt een overzicht van de artiesten die Palabras gedurende deze editie in Paradiso presenteert:

Quik (USA)
Lin Felton aka QUIK is een van de New Yorkse graffiti artists van het eerste uur. Zijn werk was te zien op talloze treinen en muren, maar vond uiteindelijk ook zijn weerslag in schilderijen waarmee hij in de tachtiger jaren furore maakte in de New Yorkse kunstscene. Hij heeft zowel in groepsverband als solo z’n werk de afgelopen twintig jaar wereldwijd geëxposeerd. In Nederland, waar hij in de negentiger jaren woonde, is zijn werk te zien geweest in alle toonaangevende galeries en musea. Daarnaast is hij in de Nederlandse theaterwereld werkzaam geweest als o.a. set designer en acteur en gaf hij les op scholen en kunstopleidingen. De afgelopen tijd werkte QUIK met de New Yorkse City Department of Education en in de studio van zijn ‘medeschrijver’ SEEN in de Bronx. Daarnaast schrijft hij geregeld voor verschillende (inter)nationale publicaties.

Mahogany L. Browne (USA)
Tijdens haar eerste Europese tour, getiteld de ‘LadySmyth’ tour strijkt Mahogany ook neer in Amsterdam. Ruim vijf jaar is ze bezig als actief podium dichter en ze won met haar optredens meerdere prijzen zoals de Nuyorican Poets Cafe Grand Slam Semi-Finalist in 2002 en de SugarShack Slam. Andere hoogtepunten in haar carrière worden gevormd door optredens op de nationale televisie. Zo was ze te zien tijdens HBO’s Real Sex en verschillende CBS talkshows. Ze publiceerde twee bundels, ‘Soul Systa’s Elixir’ en ‘Drifting Under the Influence’.


Skate The Great (NL)
Skate The Great is in de vaderlandse hip hop scene een bekende naam. Hij heeft talloze features op z'n naam staan met o.a. Brainpower en Extince; met deze laatste treedt hij ook op. Momenteel is hij druk bezig met een solo-album, dat naar alle waarschijnlijkheid in 2004 zal uitkomen. Daarnaast is hij onder meer te zien als presentator van het videogames programma Game Kings op The Box en schrijft hij artikelen voor het games magazine ‘Power Unlimited’. Een behoorlijk veelzijdig mannetje dus, die Skate.

Jive Poetic (USA)
Op lichte toon dicht hij over de zwaardere zaken in het leven. In 2001 verscheen hij in de poetry scene in New York en sindsdien heeft hij een stevige reputatie opgebouwd als dichter en serieuze performer met verschillende prijzen op zijn naam. Onlangs verscheen zijn debuut cd ‘Assault with a Loaded Statement’.

datum: vrijdag 26 september 2003
plaats: kleine zaal
aanvang: 21.00 uur
open: 20.30 uur
entree: 7,50 inclusief daglidmaatschap
kaartverkoop alleen aan de zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws