Thekla Reuten genomineerd voor Het Andrélon Filmtalent 2003

Partyscene Redactie | 5 juli 2003
headlines


De winnaar krijgt een workshop van drie maanden aangeboden bij The Lee Strasberg Theatre Institute in New York. In de vakjury van Het Andrélon Filmtalent 2003 zitten Kim van Kooten, Renée Soutendijk, Hans Kemna, Ronald Ockhuysen en Albert Verlinde. Zij kiezen in december hun favoriete talent uit de vijf nominaties van de selectiecommissie.

Die commissie bestaat uit de filmjournalisten Anne Jongeling, Pauline Kleijer en Oene Kummer. Iedere drie maanden maken zij een nominatie. Aan het einde van het jaar mogen zij bovendien nog één extra kandidaat nomineren. De volgende nominatie wordt begin juni bekendgemaakt.

Thekla Reuten kreeg haar nominatie voor haar rol in de speelfilm De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart. Met Het Andrélon Filmtalent, een jaarlijks terugkerende filmprijs, wil Andrélon jonge acteurs stimuleren in hun carrière en onder de aandacht brengen van een groter publiek. In aanmerking voor de juryprijs en de publieksprijs komen Nederlandse acteurs en actrices van 18 tot en met 29 jaar. Zij moeten een hoofd- of bijrol spelen in een nieuwe speelfilm die tussen 1 december 2002 en 30 november 2003 in première gaat in de bioscoop of op televisie. Het Nederlandse publiek kan door het jaar heen via website www.andrelonfilmtalent.nl stemmen. Op de site staat een lijst met de kandidaten.

(toegevoegd:07-05-2003/10:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws