Integrate voor de laatste keer op oude locatie

Partyscene Redactie | 5 juni 2003
headlines


8 Juni is de laatste datum dat in het atrium van de Haagse Hogeschool een dance evenement gaat plaatsvinden. De gemeente Den Haag vindt het mooi geweest. In september opent het volledig verbouwde Paard van Troje haar deuren waar organisatie Musika Tremenda vier maal per jaar haar evenement Integrate gaat onderbrengen. Het wordt daarom een memorabele editie van Integrate op de pinksterzondag.

De line up van Integrate is bekend gemaakt en deze is zeker veel belovend.
De main room wordt voorzien van de beste tech-house en techno muziek door nationale en internationale dj-helden. Als vanouds wordt het evenement geopend door een nog niet zo grote Nederlandse dj. Ditmaal is dat de snelst opkomende vrouwelijke techno-dj van Nederland; Floornoiz. Zij weet zich met haar spetterende plaatjes en strakke opbouwende sets snel in een groeiende populariteit te vinden. Zij zal de weg bereiden voor het Schotse dj-duo Slam, bestaande uit Orde Meikle en Stuart McMillan. Zij zijn tevens de labeleigenaren van Soma recordings. De Sloveense dj Umek is de eerste dj die voor de tweede maal op Integrate geprogrammeerd staat. Dat is uiteraard niet voor niets, want deze dj-reus (letterlijk en figuurlijk) behoort tot de absolute wereldtop.

De kleinere tweede area staat voor deze editie in het teken van de snel poplulair geworden electro stroming. Frank Farrell opent de electro area met een onvervalste old school electro set. Hij gaat terug naar de roots van de electro die al in 1982 liggen. Langzaam werkt hij naar de hedendaagse electro sound toe. Een van Nederlands grootste electro ambassadeurs, Serge (Clone), brengt zijn internationale sound ten gehore. Zijn labels Clone en Dub zijn wereldwijd erg populair en met zijn platenzaak in Rotterdam is hij de belangrijkste leverancier van electro minnend Nederland. Voor het eerst vindt in de kleine zaal een live optreden plaats. Van het ongekend populaire Legowelt welteverstaan. Deze Nederlandse act stond zelfs op de afgelopen editie van het Duitse evenement Timewarp. Legowelt’s hit Disco Rout was dan ook een van de grootste hits in Duitsland het afgelopen jaar. Als afsluitende dj’s zullen Terry Toner & Herr Arter aantreden. Zij draaien back-to-back hun grootste dansvloer hits.

Het vj-duo dat deze editie van videobeelden voorziet is Freaxow. Deze bestaat uit kunstenaar Daniel Rozenberg (aka Dadara) en video artiest Jesse Limmen. Zij zetten met Freaxow een kritische kanttekening bij de moderne samenleving. Hun show geeft een roerige reactie op de drukte en gekte in de wereld. Het duo Baard en Kale (aka Marald en Mehdi) brengen hun oude, gelijknamige striphelden tot leven. Zij voeren een live act op, waarbij zij een groot schilderij gaan produceren op de avond zelf. Het internationale collectief London Police zal in samenwerking met de Italiaanse kunstenaar Galo de nodige werken exposeren door het gebouw heen. Zij staan bekend als professioneel straatartiest. Na het succes van de vorige keer is besloten om op elke editie van Integrate, onder de noemer ‘Dance Poets Society’, gedichten van diverse dichters tentoon te stellen. Inzendingen daarvoor zijn welkom op dancepoets@musikatremenda.nl.

Integrate “Where emotions mix up with technology”
Atrium, Haagse Hogeschool
Zondag 8 juni
Entrée: 25 euro (voorverkoop) 30 euro (aan de deur)
Open: 22:00-07:00 uur

(toegevoegd:06-05-2003/11:30)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws