JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 5 juni 2003
headlines


Afgelopen donderdag, 1 mei en de dag na Koninginnedag dus, werd ik 's morgens (eigenlijk meer in de middag) wakker met het gevoel alsof ik iets was vergeten. De 2 voorgaande dagen, waarin ik een aantal keren moest draaien, waren erg inspannend en zaten vol met drank en een beetje drugs, ik was dus niet 100% helder.

Plotseling bedacht ik me dat ik nog geen column had geschreven en zette mijn computer aan. ‘Hoe heb dat kunnen vergeten?’ Snel ging ik op zoek naar de nieuwe plaatjes, die ik normaal gesproken ergens rond mijn draaitafels neerleg voordat ik ze recenseer. Maar ik kon niks vinden. Ik ging er even bij zitten.

‘Sukkel’, dacht ik toen, het is vandaag donderdag en geen maandag. Mijn column stond al 2 dagen online. Opgelucht door deze meevaller was het tijd om een jointje te rollen op de goede afloop.

1- SEBASTIAN LEGER – LISTEN (SOMA)
De Franse Leger timmert al een tijdje aan de house-weg en staat op het punt om door te breken voor een groter publiek. Zijn release op Soma is echter niet zo clubby als je van hem gewend bent, maar zeker niet minder goed. Met name de track ‘Listen’ is genieten geblazen. Het is een sfeervolle tech-house productie, die fans van het genre zeer zal aanspreken.

2- BLAKKAT – BLAK POWER (TANGO)
Mark Bell is een bezig baasje, altijd druk met zijn label Shaboom, en bijna wekelijks een nieuwe release of remix van zijn hand. Op het Californische label Tango komt Bell nu met het schitterende ‘Blak Power’, een meeslepende en diepe track die je in zijn geheel moet beluisteren. ‘Black Power’ wordt steeds spannender en beter naarmate de track vordert. Juweeltje!

3- HERTZ – FORAY EP (ZYNC GROOVES)
Zync Grooves is een sublabel van Zync Records uit Zweden, dat samen met andere labels als Planktown en Mankind wordt gerund door Johan Bacto. Hertz komt met ‘Foray’, een funky, disco-techno (beter kan ik het niet omschrijven..) track, die swingt als dolle. Op de ander kant staan nog 2 groovy-tech nummertjes.

4- VARIOUS – SATURDAYNIGHT SPECIAL (REAL ESTATE)
Dit is een dubbel 12” van het Amerikaanse label Real Estate uit Chicago. Qua stijl is het ergens tussen club en techno, de beats zijn in elk geval vrij mannelijk. Er staan tracks op van o.a Christian Varela, Blake Baxter, G-Flame en Tim Baker. De track van die laatste producer, ‘Willow’ is tevens mijn favoriet van dit album.

5- K BOY – CALLING (ONEPHATDIVA)
Het label van ATFC, Onephatdiva, komt deze week met een release van K_Boy, genaamd ‘The Chant’. Een tribally clubtrack met dikke vocalen, die je diep in de nacht en keihard, in een club moet horen. Voor wie alleen de vette beats wil draaien, staat er een Dub op de andere zijde. Clubhit!

DJ Jefferson


Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:06-05-2003/09:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws