JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 29 april 2003
headlines


Elke zondagavond is het daar ‘Wicked Jazz Sounds’ avond, georganiseerd door Phil Horneman en team, waarbij muzikanten van allerlei pluimage naar hartelust met de Dj meejammen, wat een leuke en spannende wisselwerking tussen beiden tot stand brengt.
Hoort dat stukje gitaar nu in de plaat of staat er iemand live te spelen? Je weet het niet, soms staan er wel 5 of 6 muzikanten mee te spelen.
Wat het zondag extra leuk maakte, was dat niemand minder dan Kenny Larkin en de heren van Massive Attack er hun opwachting maakten. Niet om te draaien, maar om lekker te dansen en te drinken op de jazzy tunes.
Wie het weekend op een ontspannen manier af wil sluiten, weet dus wat hem of haar te doen staat.

1- FREEFORM FIVE – BREAK ME (CLASSIC)
Veteraan Derrick Carter laat weer eens van zich horen op deze nieuwe 12” van Freeform Five. Cater remixt hun track ‘Break Me’ op de bekende Carter manier, zijn beats zijn weer retefunky. Een groovy nummertje dat ook voor fans van Dj Sneak een verplichte aanschaf is. Dikke plaat!!

2- ROLAND CLARKE – TIME OF THE NIGHT (SKINT)
Phil Kieran heeft 4 mixen van de Roland Clarke track gemaakt. Een 4/4 mix en een breakbeat mix, van beide mixen is ook een instrumentale mix. Die zijn bij mij favoriet, aangezien daar de rap niet in voorkomt. Oldskool keys en samples van D-Train worden mooi gecombineerd in deze Kieran mixen.

3- GROOVIN’ – VOL 1 (WHITE LABEL)
Er staat geen enkele info op deze 12”, wat niet zo vreemd is, aangezien dit een stukje illegale huisvlijt betreft. De kant die ik draai, is die met het witte label. Samples van 4th Measure Men en Harddrive zijn tot een ouderwets lekkere clubplaat samengesmolten. Goed gedaan, deze plaat zal zijn uitwerking op de dansvloer niet missen.

4- CHRIS LUM – WANT MORE? (ROOM RECORDS)
Een nieuwe Chris Lum is altijd de moeite van het beluisteren waard. Ditmaal is het Deephouse, voorzien van een lekker basloopje, mooie sounds en wat gesproken tekst.
Djemel’s mix is een mooie mix van live instrumenten en electronische beats, plaatje voor de Wicked Jazz Sounds Fans.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:29-04-2003/12:50)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws