Report: Shockers waar spektakel voor hardstylers

Partyscene Redactie | 29 april 2003
headlines

Om 12 uur liepen we de indrukwekkende CPU zaal binnen waar de snerpende tunes van classic ‘Loops and Things’ van Jens ons door de mega modder vette installatie welkom heette. Marco V was de man die ons uitnodigde met z’n eigen harde progressive sound. Wat een geweldig geluid! Hard zuiver en toch weer niet te hard. Na Marco mocht de Spaanse Cristian Verela de zaal vullen met mooie volle toegankelijke techno. De CPU zaal (main) was weer mooi aangekleed met de inmiddels bekende zeecontainers. De camera’s die eraan vast hingen deden de bezoekers denken dat Big Brother ook de house scene al in de gaten houdt en sloten mooi aan op het concept.

Nederlands trots Speedy J. bracht uiteraard de kwaliteits techno door middel van een heerlijke live set. Schitterende breaks typeren toch altijd weer zijn set en volgde hoogtepunt na hoogtepunt elkaar op! Dan weer vaag, dan weer een break, dan weer hard en dan weer een euforisch moment. De UPC bruiste! Na Speedy J draaide Luna die op ID&T radio al aangekondigd had de ruimte tussen techno en hardstyle te gaan overbruggen. Op veel forums laaide de discussies flink op. Hardstyle tussen techno in de main? Kan dat wel? Snoeiharde hardstyle deed de Rai opeens omtoveren in een stamppaleis. Met als hoogtepunt die gruwelijke klapper van Jimmy the sound: M.O.D.U.L.O! Wat ging de boel los! Lasers en imponerende lichtshows deden de zaal verlichten en scheerden over de 15.000 hoofden en handen, wat zorgde voor een indrukwekkend schouwspel.

Luna hield zich aan z’n woord en draaide wel 4 echte techno platen waarna hij weer snel overstapte op waar hij echt goed in is: beukende hardstyle. Rush zorgde voor de grootste sensatie en was een waardige afsluiter. Hij begon vaag, grauw, donker en dan weer funky en bijna vrolijk. Met zijn vage gebabbel tussen z'n plaatjes door deed hij menig technohart sneller kloppen. Funk you get on up! So funk you get on up! De funk droop ervan af en iedereen stond te springen! De hardstyle zaal (UPS) met Dana, Isaac, Daniele Mondello en een geweldige half uur durende live set van Showtek kreeg veel kritiek door het slechte geluid achter in de zaal. Samen met de soms te drukke één richting verkeersgangen waren dit eigenlijk de twee enige minpuntjes. De ICT zaal was ook bomvol en hier maakte de Japanse Takkyu Ishino zijn debuut in Nederland met een werkelijk goede technische set. Shockers was weer een waar spektakel voor hardstylers en technoliefhebbers!

Tekst: Robert-Jan van Dam

(toegevoegd:29-04-2003/10:01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws