JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 23 april 2003
headlines


Het is ook weer bijna Koninginnedag, iets wat in Amsterdam altijd uitbundig werd gevierd. Zeker als het weer zo lekker was als nu. Dit jaar zal het helaas een stuk minder spectaculair worden, aangezien de gemeente de veelbezochte housefeestjes in de stad flink aan banden heeft gelegd.

Marnix’ Loveland moet uitwijken naar de Stopera en Advanced (Amstelveld) kreeg al helemaal geen vergunning meer. Tijd voor de Nachtwacht om actie te ondernemen, zodat we volgend jaar weer op volwaardige wijze Koninginnedag kunnen vieren.

Gelukkig heb ik ook goed nieuws. Vanaf eind mei/ begin juni zal ik een van de resident Dj’s worden in de Mazzo. Die krijgt namelijk nieuw management en zal de komende 4 weken worden verbouwd tot een warme, eigentijdse topclub. Een club waar het niet gaat om ego’s, maar waar goede muziek centraal staat. Resident Dj’s Rene Vidal, Mike van Loon en ik, zullen ons elk weekend, met veel plezier in het zweet werken.

Ik houd je van alle ontwikkelingen via de H5 op de hoogte!

1- HARRY ROMERO – I GO BACK (SUBLIMINAL TEST)
Deze Subliminal wordt een hele, hele dikke clubhit. Deze combi van Harry Romero, Robert Owens en de klassieke baslijn van Mr. Fingers, is een gouden greep. Dit is House zoals House moet zijn. Eigenlijk moet je in je Dj-set gewoon de muziek stilleggen en de plaat vanaf het begin draaien. Wat een impact, wat een feest! (Releasedatum 27 mei.)

2- CHRISTIAN MORGENSTERN – AUX TALK FUNKABILITY (FORTE)
Deze track is nu eindelijk voor een groot publiek verkrijgbaar, hij verscheen vorig jaar op de Back2Basics compilatie van Danny Tenaglia, mededaarom veelgezocht door het Dj volk. Nu krijgt deze opzwepende tech-house/techno track, de verdiende release op 12”. Dit soort plaatjes krijgen mij altijd de dansvloer op.

3- DANO – 10 FEET OF TROUBLE EP (HONCHOS)
Na uitstekende releases op 20/20 Vision, NRK, Bluem en zijn eigen label Red Melon, koos Dano ditmaal voor het Engelse Honchos label. Drie tracks staan er op deze EP, waarvan het dromerige deephouse nummer ‘What you want’ mijn lievelingstrack is.

4- SOUL CITY – SWEET JOY (WAVE)
Misschien komt het door de zon, maar ik vind dit US garage plaatje erg leuk. Met name de Dub met zijn funky beats en het ritmische orgeltje doen me grijpen naar een ijskoud flesje Smirnoff. Summer’s here!

5- VARIOUS ARTISTS – BRIGADE HONCHOS (HONCHOS)
Dit is de eerste labelcompilatie van Honchos, het zusterlabel van NRK. Mazi verzorgt de mix met tracks van o.a Tony Thomas, Dj Dan, Josh Wink, Sifter, Noel Nanton. Verkrijgbaar als dubbelcd en triplepack vinyl. Op deze compilatie staan 2 tracks die Jerome en ik hebben opgenomen als Konstruction Dept.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:23-04-2003/11:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws