JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 4 januari 2003
headlines


Maar het houdt niet op bij het CS, want ook in de winkel waar ik plaatjes aan de man breng, is het een komen en gaan van de meest uiteenlopende types. En dan heb ik het nog niet eens over de Dj’s....
Je zou er bijna een portier voor de deur zetten.

Afgelopen week bijvoorbeeld, loopt er een man de winkel in, met iets wat op een versterker lijkt onder zijn arm en vraagt met licht fluisterende stem :” Vriend, heb jij verstand hiervan?” en laat me zien wat hij in zijn handen heeft.

Ik kijk en zie tot mijn grote verbazing dat de man een Limiter bij zich heeft. Lachend zeg ik de man, dat iedereen die niet in de gemeenteraad van Amsterdam zit, een enorme hekel heeft aan dit apparaat, omdat een limiter onze creativiteit aan banden legt. (Voor de leken onder ons, een limiter zorgt ervoor dat het geluid in de club niet boven een bepaald aantal decibellen uitkomt).

Duidelijk teleurgesteld kijkt de man naar het apparaat en beseft dat hij niet het beoogde goud in handen heeft, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. “Is heel goedkoop “, probeert hij nog. Maar als ik niet meer reageer, druipt de man af en wandelt de deur weer uit.
Opgelucht dat de man weg is, wil ik weer aan het werk gaan, als op dat moment de deur weer opengaat en er 3 gasten met hanekammen binnenkomen. Soms zijn er van die dagen dat je beter in je bed kunt blijven liggen.

1- LAST CENTURY BOYS – SATURDAYNIGHT (HOUSERULE)
Naar verluidt lag deze track al 3 jaar op de plank, maar om diverse redenen werd ie nooit uitgebracht. Gelukkig is dat nu toch gebeurd, want deze productie van Jeppe Laverman en (the one and only) Eric de Man is funky shit. Vooral die acidbaslijn rockt, maar het zijn ook zeker de coole vocals van old-timer Colonel Abrams, die je doen rennen naar de dansvloer. Leuk is ook, dat hij is uitgebracht als een 7” single, en niet als 12”. En dat voor nog geen 7 Euro!!

2- PHIL KIERAN – AFRICA (JOURNEYSBYDJ)
Persoonlijk heb ik het een beetje gehad met die Afro vocaaltjes, maar op deze plaat
zijn ze perfect op hun plek. Het origineel is een redelijk proggy nummer, dat na de break lekker losgaat met een acidsynth. Mijn favoriet is echter de mix van John Selway, de ene helft van het technoduo Smith & Selway, die goed van opbouw is en vet lekker swingt.

3- HIPP-E – FLOW (DETOUR)
Op het label Detour verscheen afgelopen week de nieuwe plaat van Hipp-E, een helft van het duo H-Foundation. Zoals ze laatst al in de Melkweg lieten horen, zitten ze muzikaal gezien meer richting soulful deephouse. Ook deze soloproductie van
Hipp-E bevat drie tracks, die zich onder de noemer deephouse prima thuis zullen voelen. Mooie geluiden en een verzorgde productie kenmerken deze mooie 12”.

4- VARIOUS - SOLEVISIONS ALBUMSAMPLER 2 (SOLEVISIONS)
Op deze sampler staan 2 tracks, waarvan ik die van Children of the Planet het best vind. Hun track ‘You are the Future’ werd geremixt door Lego tot een funky groover.
Niet dat er echt veel gebeurt in de track, maar hij draait gewoon lekker weg.

5- CAJMERE – BRIGHTER DAYS (CAJUAL)
Wat een feest, deze topproductie uit 1994 is weer leverbaar. Oldskool house met de vocalen van Dajae, deze plaat blijft tijdloos. Behalve het origineel, staat er nog een prima Masters At Work remix op deze 12”. Nostalgie voor de ouwe lullen onder ons, verplichte kost voor de nieuwkomers!

DJ Jefferson

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:01-04-2003/14:05)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws