Sven Vath op verjaardag van Sound Architecture

Partyscene Redactie | 25 maart 2003
headlines

Sound Architecture 5 years anniversary feat. 4 hours exclusive set Sven Vath vrijdag 21 maart 2003 Off-Corso, Rotterdam

Sound Architecture viert haar vijfde verjaardag en dat viert ze niet zuinig. Sven Vath stond met een vier uur lange live-set achter de draaitafels in Off Corso. Vijf jaar vol met techno, vijf mooie jaren dat met een stampvolle Off-Corso feestelijk werd gevierd.

‘Make Electronic Music, Not War’. Een mooie passende uitspraak en vaak impliciet te zien op de vj-schermen. Rond middernacht was de rij voor de deur al overweldigend. Iedereen had natuurlijk allang in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was in Off-Corso. Een populaire dj in een populaire club, wat wil je nog meer? Off-Corso werd afgelopen maandag bekroond met een Gouden Kabouter voor Beste Club. Momenteel gaat deze club alles voor de wind.

Een grootse dj: Sven Vath. Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid onder het publiek was voelbaar. Wanneer zal hij beginnen met zijn vier uur durende set? Joachim warmde de volle zaal goed en snel op, met een set zoals wij die van hem gewend zijn. Funky tech house! Directe stevige technobeats gaven het publiek niet lang de keus stil te blijven staan. Rond half twee was het dan zover: de 36-jarige dj en producer uit Frankfurt stond met zijn blonde lokken achter de draaitafels….voor het eerst verscheen hij in Rotterdam. Off-Corso is trots deze ‘Personificatie van de techno’ in huis te hebben. Hij is midden in zijn tour voor zijn remix-album ‘Fireworks’. Gelukkig voor vele partygangers weet hij Rotterdam te vinden en de Rotterdammers hem zeker.

Zijn set begon vrolijk, zelfs met wat clubsounds ertussen. Het was een soort op adem komen na de beukende set van Joachim. Ook voor de dames dus goed toeven, en lekker de voetjes van de vloer. Rotterdam danste en had feest, de set van Sven Vath werd opgebouwd en ging steeds harder. Uiteraard, harder. Wij hadden natuurlijk ook niet anders verwacht van deze techno dj. Alsof Rotterdam voor Sven Vath geen onbekend terrein was, wist hij de sfeer extatisch en uitbundig te maken. Ook humor heeft hij in huis: met de koptelefoons op zijn neus en achterhoofd weet hij nog steeds de juiste sound te brengen!

Zoals hij de zaal dansend hield, was het een mooi opbouwend geheel. Techno tot in de late uurtjes, zonder momenten van rust. En voor rust kwamen we dan ook niet. In de lounge klonken er ook lekkere deephouse-sounds, meer club, lekker relaxen en genieten. En dansen, want ook deze geluiden waren erg fijn dansbaar! Het was me het avondje wel: gefeliciteerd Sound Architecture met jullie 5-jarig bestaan… gefeliciteerd Sven Vath met het geven van een geslaagde avond en gefeliciteerd partygangers met dit bijzondere feest……

Tekst: Trish

Check morgen partyscene.nl voor de foto's van vijf jaar Sound Architecture!

(toegevoegd:25-03-2003/10:45)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws