DJ Fanclub’s Undercover krijgt heimwee en stuurt zijn laatste mailtje uit Engeland

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines




Open deurtje...
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Die kroegen gaan hier om 23.00 uur dicht. En dat trek ik niet. We zaten in Nederland al met z’n allen te zeiken over die slaapstad, Amsterdam, maar daar kun je doordeweeks, tenminste nog tot 01.00 uur s’nachts, van kroeg tot kroeg en voor de liefhebber zelfs hier en daar tot 03.00 uur. Dus wat zitten jullie (en ik!) nou te zeuren over Amsterdam? Moet je maar eens een tijdje in Engeland gaan wonen.

EURO’s!
O ja, dat gemekker over de EURO’s. Alles is duurder geworden sinds de invoering van den EURO en de horeca is de hoofdschuldige. Ook onzin! Het is nergens (in de westerse) wereld zo goedkoop, als in Nederland. Wel eens een pilsje in Parijs gedronken? Wel eens wat gedronken in Tokyo of Hong-Kong? USA? Pasport bitte! Wezen stappen in Londen? Juist! I rest my case! Ondanks dat het een en ander wel wat duurder is geworden, leven we in een welvaartsparadijs, waar het uitgaan in verhouding met andere wereldsteden (JA! Amsterdam is nog steeds een wereldstad!) stikgoedkoop is.

Kluppie?
Clubben in Londen? Niet te betalen, maar in de Powerzone (Amsterdam!), kun je voor niks naar binnen, voor niks naar de toilet (powderzone...), voor niks parkeren en ook nog eens voor niks op het VIP-balcon. En als je dan laat, maar voldaan, huiswaarts keert, staat daar niet een portier de uitgang te versperren, om een fooitje los te peuteren. Mooi toch? Waarom er zo weinig positiefs te lezen is over de Powerzone is mij dan ook een raadsel. Leve de Powderzone! Of zou het komen, dat de staff en de bezoekers van de Powerzone, er liever niks over schrijven en het een beetje rustig en intiem willen houden? Dat is dan goed gelukt!

Drugs?
Tja, daar wil ik het eigenlijk niet over hebben, want m’n schoonmoeder leest dit ook. Laten we het er op houden, dat er nog steeds erg veel mensen die uitgaan, van drugs houden. Ik niet en ken persoonlijk ook niemand die ooit drugs neemt, maar stel... Stel je lust op z’n tijd iets lekkers te roken. Hash, weed, stuff, whatever. Nou, dan moet je niet in het buitenland gaan wonen. Daar mag niks! In Nederland, daarentegen, mag vrijwel alles en als het eigenlijk niet mag, ook dan gaat de politie nog niet moeilijk doen. Ja, ja, alweer een reden om te stoppen met al die kritiek op Amsterdam. Dat gemekker, moet nu maar eens afgelopen zijn! Neem nog een jointje, zou ik zeggen. Chill...

Paaldansen?
Dat mag vrijwel overal in Amsterdam. Hoewel? Nee, niet overal. Ze hebben er in Amsterdam een gehele buurt aan gewijd: “The Red Light District!” Nou, als je daar nog niet aan je trekken komt, weet ik het ook niet meer! Toch, was dat weer eens niet genoeg, voor die ontevreden Amsterdammers. “We moeten overal en in elke kroeg een halfnaakte dame aan een paal kunnen zien hangen...” Ik vind het best! Ze doen maar. Als m’n pilsje er maar niet van doodslaat. (Want dat dooie slappe bier uit Engeland kan ik niet meer zien.) Nu maar hopen, dat de sex-industrie-maffia niet boos wordt op de kroegen die zonder vergunning, blote meiden de paal in sturen. Zij zouden het kunnen zien als concurrentievervalsing, maar ach, zo’n vaart zal het toch niet lopen? Wanneer was de laatste afrekening in het Amsterdamse underwereld circuit? Dat is toch al weer gouw 2 weken geleden... (Verder hoorde ik hier dat de Zebra-Lounge al weer flink “in business” is: Privé feest van een Escort-bedrijf. Ford-escord? RAI?)

Nacht-burgemeester? Nee, wacht!
Kortom, waarom moet er een nachtburgemeester komen in Amsterdam?
Als ik zo de voordelen van Amsterdam afweeg, tegen elders is er eigenlijk maar een ding wat er echt moet veranderen in Amsterdam.
En dat is dat we vanaf nu allemaal ophouden met zeiken en zeuren op Amsterdam!

En daar heb ik geen nachtburgemeester voor nodig!
Nee, geen nacht-burgemeester maar méér nacht-kroegen én nacht-wachten!
ZO!

Undercover

PS: Ik hoorde dat Earth (afgelopen vrijdag) weer een heel leuk feest was en dat sommige bezoekers uit enthousiasme alles lieten lopen (Vinnie!)... Een mooier compliment kun je als organisatie niet wensen. Nou, dat is niet helemaal waar. Een Gouden Kabouter Award, zou natuurlijk nog mooier zijn. STEMMEN kan nog op www.djfanclub.nl . En als je dan toch wilt stemmen voor die nachtburgemeester, kom dan naar de verkiezingsavond in Paradiso op woensdag 19 febr. (gratis toegang voor iedereen tussen 21.00 uur en 22.00 uur! Daarna 5 EURO).
En ik weet al op welk kluppie ik ga stemmen. "De Nachtwacht!"
Jullie toch, ook? Juist!

(toegevoegd:11-02-2003/14:05)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws