JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 2 april 2003
headlines


Voor wie wel eens naar een voetbalwedstrijd gaat, (ik niet, want ik heb een hekel aan voetbal ) kan zich een voorstelling geven van de omvang van het evenement. Ja, ja, 25.000 mensen die alleen maar komen om EEN (1) Dj te zien draaien, het is bijna te bizar voor woorden.
Is de gemiddelde Dj vandaag de dag al blij met een goed gevulde club, Thijs gaat nog een stapje verder. Petje af, als het hem lukt het stadion vol te krijgen, iets wat nog niemand heeft gepresteerd, maar wat moet hij daarna in vredesnaam?

Volgend jaar 2 concerten in de Amsterdam Arena? Wordt Thijs de Marco Borsato van de Dance? Ik zie er nog wel in de toekomst nog wel een mooi duet met Sita van komen.

1- JON CARTER – HUMANISM (SHINE)
De man verantwoordelijk voor deze schitterende remix, is de talentvolle Sloveen Valentino Kanzyani. Onlangs zag ik hem nog een lekker setje draaien, met 3 decks, bij Traffic in de Melkweg. Wat een meeslepende remix is dit, je moet de plaat eigenlijk in zijn geheel horen. Heel fijn!

2- SOMBIONIX – INTRODUCE AN MC (DOUBLEDOWN)
Adam Nelson, oftewel Sombionix levert een funky werkje af op het Doubledown label uit Californie. Alle ingredienten voor een swingende tribalproductie zitten in deze track. Johnny Fiasco mocht ook een remix doen, die is niet slecht, maar ik kies voor het origineel.

3- DANCING HQ – ALL 4 LOVE EP (BIG CHIEF)
Het was deze week goed raak met de aanvoer van producties uit LA en omstreken, ook Big Chief levert een positieve bijdrage. Dancing HQ zijn 2 Engelse producers, die mij met deze 12” verrasten. Mijn favoriete track is ‘All 4 Love’, een funky tech-house track, die na de break pas echt los komt.

4- PAUL HAMILL – ACCES PSYCATRON (ALTERNATIVE ROUTE)
Psycatron is de naam van een live show van Paul Hamill en Phil Johnston, waarin ze vantevoren opgenomen samples in de sampler stoppen en daar allerlei effecten en accapella’s overheen strooien. Ben heel benieuwd hoe dat klinkt, maar voorlopig moeten we het met dit stukje vinyl doen. Ga voor de originele mix, dat is een zeer dansbare tech-house track in de lijn van Peace Division.

5- BLAKKAT & TONY HEWITT – THE LEWIS TWINS (TANGO)
Deze zeer vruchtbare samenwerking tussen de Engelse Mark Bell en de Amerikaan Tony Hewitt verscheen deze week op het toplabel Tango. De tracks op deze 12” zijn goed geproduceerd en lekker diep, zo hoor ik het graag. Check de sfeervolle vocalen in het nummer ‘Twilight’ of gooi je handjes in de lucht bij ‘Mercy Street’.

Wie mij wil boeken voor een stadionconcertje, kan mailen naar djjefferson@chello.nl.

Klik hier om naar de tracks te luisteren
(toegevoegd:04-02-2003/10:03)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws