DJ Fanclub’s stemadvies!

Partyscene Redactie | 21 januari 2003
headlines




Vroeger was alles vertrouwder?
Als kinderen vroeger zich op zondag afvroegen; “Wie is toch die man die elke zondag het vlees komt aansnijden?”, dan was het antwoord simpel: “Dat is je vader!”.
Tegenwoordig vragen kinderen zich het zelfde af: “Wie is toch die man die elke zondag het vlees komt aansnijden?”. Alleen is het antwoord niet: “Dat is je vader!" maar, “Dat is de nieuwe vriend van je moeder!” ("Alwéér een nieuwe vriend...?")

Vroeger was alles leuker?
Ach, smaken verschillen, roept men wel eens. Op zaterdag mochten we na het bad in de piama, nog wat langer opblijven. We keken dan onder het genot van een chocoprince en een colaatje naar Mies Bouwman of soms zelfs, en dan werd het echt laat, naar Toon Hermans. Dat vonden we leuk! Volgens mij was dat ook leuk...

Vroeger was alles beter?
Er was toen nog niet zo’n wegwerpmaatschappij. Alles werd gemaakt om lang mee te gaan. Als je nu een mobiele telefoontje koopt mag je blij zijn als er over een jaar nog een bijpassende accu te koop voor is. Ik werd laatst toen ik om een nieuwe accu vroeg voor m’n Nokia 8110 meewarig aangekeken door een snotneus van een verkoper. “Nee, sorry meneer, die zijn niet meer leverbaar. Koop toch een nieuw toestel. U loopt voor lul met die koelkast...!”

Het was vroeger gewoon gezelliger?
Ja, dat mogen duidelijk zijn. Waarom, weet ik ff (die afkorting ff alleen al...!) niet, maar dat voel ik wel zo. Tot het donker word buiten rolschaatsen of knikkeren. Niks Nintendo.

Het was vroeger mooier?
Ja, sowieso. Iedereen die naar de modellen van hedendaagse auto’s kijkt weet dat. Ook huishoudelijke apparaten waren vroeger mooi vormgegeven. De typografie in reclames en tijdschriften waren veel verzorgder. Nu is iedereen met een computer ineens ook lay-out-specialist... NOT! Ik mis die letterbakken nog steeds als ik een drukkerij binnenloop!

(Ik zoek nog een sponsor voor een digitale camera, dus nu kan ik daar nog ff over zeiken)

Het was vroeger veiliger op straat?
Lijkt me wel! Stille tochten kende ik vroeger niet, of zouden ze toen dat zinloze geweld stiekem geheim hebben gehouden? Ook speelden we vroeger vaak het spel: “Bandkaaien”. Met een bal van de ene kant van de weg tegen de stoeprand (de bandkaai) van de overkant gooien, zodat hij terug stuitert naar je eigen stoep. Soms moesten we dan even wachten tot dat er een auto gepasseerd was. Maar dat was maar soms...

Het was vroeger veiliger tijdens het uitgaan?
Nou, dat weet ik zo net nog niet, maar dat komt omdat ik niet echt weet waar je dat aan moet meten. Bij ons in Brabant waren af en toe flinke knokpartijen. Tussen de “Kampers” en de Haarsteegse boeren. Tussen de Kaatsheuvelers en de Tilburgers. Ambonezen tegen de Waalwijkers. En dat ging er stevig aan toe. Van drugsdoden tijdens het uitgaan hoorden we nooit iets. Niet dat er geen drugs gebruikt werd, maar je ging er stomweg niet aan dood...

En tot slotte: Vroeger waren mensen gelukkiger...
Tja, als je van biljarten i.p.v. poolen houdt. Als je liever een Citroen DS ziet dan een Volkswagen Polo. Als je Mies Bouman liever op TV ziet dan Albert Verlinden. Als je Toon Hermans grappiger vindt dan Youp van het Hek. Als je buiten spelen met je vriendjes gezelliger vindt, dan op je eentje thuis spelcomputeren. Als je meer van je vader houdt, dan van de nieuwe vriend van je moeder.
Ja, dan! Ja dan zou je vroeger gelukkiger zijn geweest!

Maar gelukkig leef je nu!
In de tijd dat goede muziek (nog steeds?) op het ouderwetse vinyl uit komt....
(HOE LANG NOG?)
Vroeger stemde je dus tegen de CD (Centrum democraten?)
en tegenwoordig voor een partij die vóór het behoud van vinyl is!

Ga stemmen!
Stem voor Vinyl!

Undercover

PS:
Binnenkort ook verkiezingen voor de nachtburgemeester van Amsterdam! Waarom sta ik nog niet op de kandidatenlijst? Omdat ik vroeger alles leuker vond dan nu? Ahum.. Tja... Ze willen natuurlijk een positievo en geen ouwe zeur. Ik stel dan ook voor om een maximum leeftijd van 30 jaar te nemen, voor de kandidaten voor het nachtburgemeesterschap!

Over stemmen gesproken:
De Gouden Kabouter Awards komen er weer aan. Stemmen vanaf begin februari op het DJ Fanclub “on line”-stemformulier en op het stemformulier in de landelijke huis aan huis bladen. (uitknippen, invullen en opsturen. Ouderwets gezellig dus!) De uitreiking is op maandag-avond 17 maart te Paradiso. Dus als je denkt iets te gaan winnen houd dan rekening met je vlucht naar de Miami Winter Conference. Die dinsdagochtend (THE MORNING AFTER!) niet te vroeg boeken...!

(toegevoegd:21-01-2003/11:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws