Report: Planet Rose "8 years On!" met Surgeon

Partyscene Redactie | 20 januari 2003
headlines

DJ's als Jeff Mills en Daft Punk maar ook Marco Carola en vele andere hebben hier hun muziek ten gehore gebracht. Met in de eerste twee weekeinden van januari optredens van Dave Tarrida, de Acid Junkies en K.Cee was het 18 januari de beurt aan de enige echte Surgeon.

Om het publiek op te warmen voor de engelse techno-master stond de resident van Doornroosje B-Tek zijn ding te doen. B-Tek begon in 1994 met draaien en is sinds twee en een half jaar resident van Planet Rose. Hier heeft hij al met verschillende grote namen opgetreden waaronder Johannes Heil, The Advent en vele andere toonaangevende meesters uit het technocircuit. Om het publiek een beetje op te warmen begon B-Tek met lekkere diepe funky techno, de zaal begon langzaam vol te lopen en naarmate het drukker werd ging het tempo iets meer omhoog. Af en toe viel hij een beetje terug in een langzamer tempo wat de lijn een beetje uit zijn set haalde. Het laatse kwartier was echter een lekker stevig portie techno en het het werd duidelijk dat we een leuke twee en een half uur tegemoet gingen met Surgeon.

Om half twee ging Surgeon zijn Notebook aan, er zou dus weer een final scratch optreden plaats gaan vinden. Op zich leuk dat de techniek het toe laat dat er zo ge-expirimenteerd kan worden met muziek, maar mijn persoonlijke mening is toch dat final scratch het net niet helemaal is. Echt vinyl geeft toch net dat stukje extra gevoel erbij, het maakt het geheel net iets persoonlijker. Anthony Child alias Surgeon heeft echter op een eerdere editie van Awakenings al bewezen goed met deze techniek om te kunnen gaan en deed dat vanavond ook weer. Zijn set begon met wat lekkere harde classics,
zelfs de House of God en het altijd lekkere Flash van Green Velvet kwamen uit de boxen kletteren. Zoals we van Surgeon gewend zijn ging hij ook nu weer van heerlijk beuken naar wat expirimentelere techno, waarna er weer een perfect harde plaat in wordt gespeeld. Met platen als The Bells van Jeff Mills, eigen productie La Real en Moon Light van Jamie Bell wist Surgeon de avond naar een climax te brengen. Maar wat de engelsman het laatste kwartier deed was echt niet normaal. Het aantal BPM's werd even aardig opgevoerd en het was even een kwartier niet lullen maar beuken met een paar echte teKno-platen. Heerlijk!

Surgeon heeft het 8-jarig bestaan van "Planet Rose" op een Surgeon-waardige manier weten te vieren, met een goede afwisselende set en een bizar einde was het weer een geslaagde avond. Met verschillende leuke optredens in het vooruitzicht van onder andere Jamie Bissmire, Laidback Luke en eind februari James Ruskin blijft Doornroosje ook
in 2003 kwaliteit bieden. Betaalbare entreeprijzen, betaalbare drank, goede optredens en een lekker geluid. Wat wil je nog meer?????

Tekst: Jerry, Zoetermeer

(toegevoegd:20-01-2003/09:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws