Report: Een jarig bestaan De Rechter

Partyscene Redactie | 15 januari 2003
headlines

Reden om dit jubileum gedurende drie dagen te vieren. Van donderdag tot en met zaterdag stonden diverse residents en gast-dj’s als Dimitri, Erick E en Benny Rodriques op het programma.

De Rechter hield met schappelijke entreeprijzen de toegang laagdrempelig, de eerste dag 2 euro, de andere twee dagen 5 euro. Wie voor middernacht kwam hoefde zelfs niets te betalen.

Zoals de goed bezochte donderdagavonden van de laatste tijd zat de Rechter tijdens de openingsavond met zo’n 600 bezoekers bijna tegen haar maximale capaciteit. In de grootste zaal warmde Makcim met techno geörienteerde house de mensen op voor publiekstrekker Benny Rodriques. Ondanks dat hij met soms fenomenale mixtrucs liet zien dat hij het Pioneer-mengpaneel goed onder de knie heeft, had de Rotterdamse dj niet helemaal zijn dag. De lijn in de muziek ontbrak, waardoor de sfeer een beetje onrustig was. Ondanks deze aanmerking, genoot het publiek en gingen diverse keren de handen in de lucht.

Zoals gebruikelijk is in de kleinste zaal lieten de Eindhovense dj’s Phenc en Moose alternatievere klanken horen. Met een mengelmoes van breaks, funk en house kwam het publiek ook daar aan zijn trekken.
Vrijdag viel qua bezoekersaantal en sfeer een beetje tegen. Voor de derde keer op rij kwam Dimitri niet opdagen, wat vooral voor de Amsterdamse dj maar ook voor De Rechter gezichtsverlies betekent. In de laatste jaren heeft de voormalig dj van de Roxy met weergaloze sets krediet opgebouwd, maar volgens velen is dat krediet bijna op. Door de afwezigheid van Dimitri moest Victor Coral, op een kleine invalbeurt van Ivo na, de hele avond alleen draaien. Hoewel hij het niet slecht deed, hing er vanaf 01.00 uur een afwachtende sfeer onder het publiek. En zoals gezegd werd dat wachten niet beloond.

Doordat het niet druk genoeg was om twee zalen te vullen, stonden Thomson&Niles in de andere zaal het grootste gedeelte van de avond tegen een halfvolle dansvloer aan te kijken.

Zaterdag maakte de tegenslag van vrijdag geheel goed. Het was zo druk dat het systeem eentje eruit, eentje erin snel werd toegepast. De muziek van Ivo en Erick E was toegankelijk maar goed. Supernatural-residents Funk U Bine en Brownie zorgden met dansbare funk en jazz voor afwisseling in de kleinste zaal.

Wie even genoeg had van het dansen kon alle dagen terecht in het café waar Drago, Beauritz, Robin Daniels en Pauli de muziek verzorgden.
Ondanks de tegenvallende vrijdagavond zal het publiek en personeel door de goede donderdag en zaterdag een goed gevoel aan het een jarig jubileum overhouden. Het mag duidelijk zijn dat De Rechter in een jaar tijd is gaan behoren tot een van betere clubs van Nederland. En als die positieve lijn wordt doorgezet stijgt De Rechter tot nog grotere hoogten.

Dj’s:
Donderdag: Benny Rodriques, Makcim, Moose, Phenc, Drago
Vrijdag: Dimiri, Victor Coral, Thomson&Niles, Beauritz
Zaterdag:Erick E, Ivo,Pauli, Robin Daniels, Funk U Bine, Brownie

Tekst:Paul Clarinda

(toegevoegd:15-01-2003/12:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws