Industrial, a techno minded party

Partyscene Redactie | 14 januari 2003
headlines


De eerste aflevering was een succes met Michel de Hey. Toen had het evenement nog de naam Dreambase presents T.E.C.H.N.O. Nu is gekozen voor een naamsverandering. “De naam werd te veel met drum ‘n’ base geassocieerd. En dat is het niet. Het is techhouse en funky techno,” legt Maarten van Beusekom, dance programmeur en PR P60, uit. Hij vervolgt: ”Industrial, industrieel, levert weer een associatie op met techno. Vanaf april komen er buitenlandse artiesten die de naam meer tot zijn recht brengt. Ben Sims is al vastgelegd en velen zullen nog volgen. Dan is het dus een iets ander concept, maar omdat dit het eerste evenement van het jaar is, dachtten we dat het beter was de naamsverandering meteen door te voeren.”

De tweede editie in het Amstelveense P60 is 1 februari met Benny Rodrigues, Secret Cinema (live), Montana, Roland & Robyn. Zij zorgen voor daverende editie van Industrial.

Secret Cinema aka Jeroen Verhey begon in 1990 te produceren als Meng Syndicate onder het Belgische label Hithouse. In 1993 ontdekte Michel de Hey zijn talent en ze begonnen met z’n tweeën muziek te maken onder het label van Michel. Met Grooveyard "Mary go Wild" scoorde hij een internationale hit. Tegenwoordig is hij druk bezig met produceren en heeft hij groot succes met de Themesong van Dancevalley 2002 dat hij wederom met Michel de Hey had geproduceerd.

Benny Rodrigues is een jonge Rotterdammer met Portugees bloed. Hij heeft in korte tijd een plek veroverd tussen de gevestigde namen in de Nederlandse dance-scene. Hij stond afgelopen jaar op Soundvision, Extrema en Innercity 2002. Met zijn funky stijl kreeg hij al menige zaal aan zijn voeten. Hoewel hij bekend staat om zijn funky (tech-)house sound is hij middels een denderende technoset ook zeker niet vies van een potje ouderwets stampen. Bijna wekelijks bewijst hij door het hele land dat ie met zijn veelzijdigheid en mixskills tot de top van Nederland behoort.

Montana, geboren in Breda, begon al vroeg met muziek maken met dj Tiësto . In 1999 heeft hij zijn eerste compilatie cd gemixt met samen dj Tiësto genaamd Space Age 2.0 op het Black Hole label. In 2001 werd Space Age 4.0 gelanceerd en dat was wederom een succes. Als Techno Dj stond hij op grote festivals als Mystery Land, Dance Valley, Impulz Outdoor Extrema. Laatst stond hij voor een propvolle zaal te draaien in Engeland tegelijkertijd met FatBoy Slim.

Industrial, a techno minded party.
P60, Amstelveen
Zaterdag 1 februari
22.00-04.30
Benny Rodrigues, Secret Cinema (live), Montana, Roland & Robyn

(toegevoegd:14-01-2003/11:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws