JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 24 december 2002
headlines


Het kan je niet ontgaan zijn dat 2002 niet de boeken in zal gaan als een topjaar, eerder als een slecht jaar.
Wat was er dan allemaal zo slecht? En was het wel zo slecht?
Slecht is een relatief begrip, maar erg bemoedigend was het niet.

Allereerst waren er met name in de zomer teveel feesten, je kon elk weekend wel ergens in een bos vol tenten staan dansen. Dat kostte wel een hoop Euro’s, die niet meer werden uitgegeven in de clubs.
Het dance-leven werd zowiezo een stuk duurder, van plaatjes tot aan je flesje Spa blauw. Met als gevolg dat je minder plaatjes koopt en ook minder vaak uitgaat.

Hier in de hoofdstad leek het uit clubleven een zachte dood te sterven en werden we vervolgens ook nog eens geteisterd door de kleinburgelijkheid van het gemeentelijk bestuursapparaat.
De vercommercialisering van eens leuke evenementen, zoals Beachbop, zorgde voor overspannen taferelen door de massaal toegestroomde Sjonnies en Anita’s. Deze hadden in de bladen gelezen dat het allemaal superhip was, hip maakt sip.

Helaas vond er ook een verschraling plaats in het Dj aanbod, het zijn elk weekend dezelfde 10 jocks die je op de flyers ziet staan. Deze moeilijke tijd doet de boekers (van de clubs) kiezen voor de (omzet)veiligheid, door het boeken van een Bekende Dj, met als toppunt of dieptepunt, de Soap/TV-babe Dj.

Gebeurde er dan niks positiefs? Zeker wel, maar daarmee zal ik jullie volgende week lastig vallen.

Zit je met brandend vraagzuur, aarzel dan niet en mail naar: djjefferson@chello.nl

1- JAY _J – MOTHERFUCKING NAME (SIESTA)
Jay J. is toch wel een van meest succesvolle Westcoast producers van 2002, en hij stelt zelden teleur. Ook op deze release doet hij weer zijn best, ditmaal met een wat steviger stukje muziek dan we van hem gewend zijn. Deze plaat is ook een van de beste Siesta producties van het afgelopen jaar, hopelijk zetten ze deze trend voort in het komende jaar.

2- ASAD RIZVI – SILVERLINING EXPOSURES (REVERBERATIONS)
Al eerder kwamen er producties van deze man voor in mijn top 5, zijn producties zijn namelijk erg okay. Deze plaat, op het label Reverberations, is een sampler van de compilatie cd ‘Silverlining Exposures’. Deze is gemixt door de heer Rizvi. De track voor mij is ‘Silverlining: Spannered in Dub’, een deeptechy track voor liefhebbers van Deep Dish en Danny Tenaglia.

3- MAPHIA LTD. – CHASING (EGOISTE)
Achter Maphia Ltd. gaan de hotste producers van het moment schuil, Kid Creme en Junior Jack. Hun producties en remixen hebben de afgelopen maanden menig dansvloer doen vollopen. Groovende baslijnen en dikke beats zijn hun visitekaartje. Echter op deze 12” ga ik voor de remix van Aston Martinez,een lekker vrolijke niks -aan -de -hand mix. Voor dat laatste zomerse gevoel.

4- DJ DEBRA & THE SOURCE – MY BIZZNIZZ (WILDLIFE)
Hoewel je haar naam niet wekelijks tegenkomt, is de Nederlandse Debra goed bezig. Onlangs kwam er van haar een 12” uit, waarop ze samenwerkt met de nimmer stilzittende Tony Thomas. Mijn favoriete mix op haar nieuwste plaat is de remix van diezelfde Tony Thomas . Lekker!!

5- ANGEL DE CASTRO – BAHIA DE SATANDER (COSTA ESMERALDA)
Over de maker van dit moois kan ik helaas niets vertellen, maar ik laat de plaat dan ook maar voor zichzelf spreken. Het zijn de beats op de lange kant die het hem doen voor mij. Stuwend en errug funky. Op de andere kant stan nog 2 fijne tech-house tracks. Lag ik maar aan de Costa Esmeralda..

Klik hier om naar de tracks te luisteren
(toegevoegd:24-12-2002/12:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws